Handbaliştii de la CSM Ploieşti s-au impus şi în partida cu HC Buzău. Ploieştenii au câştigat la opt goluri diferenţă, însă buzoienii au pus probleme timp de 40 de minute. N-au condus pe tabelă, dar au ameninţat cât se poate de serios supremaţia elevilor lui Dragoş Dobrescu. În prima repriză, împotriva celor de la CSM au fost dictate patru eliminări, iar raportul aruncărilor de la 7 metri a fost de 2-5. În aceste condiţii, scorul la pauză, 13-10, a fost unul cât se poate de bun. În partea a doua a meciului, Buzăul a venit la un singur gol 17-16 (minutul 41).

Până în minutul 50 însă, ploieştenii rezolvaseră problema cu un parţial de 7-1. S-a terminat 28-20 şi, cu cele trei puncte, CSM Ploieşti a ajuns la 54 în acest sezon şi are un avans de şase puncte de următoarele clasate, CSM Focşani şi HC Argeş. Următoarea partidă a grupării ploieştene este programată duminică, 5 aprilie, în deplasare, cu CSM Bucureşti II.

 CSM Ploieşti - HC Buzău 28-20 (13-10)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (10 intervenţii) - Tărâţă (7 goluri, 3 din „7 metri”), Macovei (4), D. Sava, Stăncioiu (3), Zamfir (2), B. Năstase (1). Au mai jucat: Rotaru (2 intervenţii) - Turcu (4), Botezatu, Hoinaru (4), Budui (3), S. Cârstea, Mihoci. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

HC Buzău: Manole - Mircescu (2 goluri), M. Anton (1), B. Tudorache, Drăgoi (2), M. Muşat (11, 8 din „7 metri”), Fl. Chircă (2). Au mai evoluat: M. Vasilescu - Al. Cârstea, L. Sârbu (1), A. Oprea, M. Stoichiţă (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Bogdan Constantin.

Arbitri: Daniel Basso, Florin Tofan (Galaţi).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 3/0 ratate - 11/2 ratate (M. Muşat, M. Stoichiţă).

Eliminări „2 minute”: 6 (D. Sava - 2, Zamfir, Macovei, Hoinaru, Tărîţă) - 3 (Al. Cârstea, M. Stoichiţă, Mircescu).

csmploiesti.ro