Petrolul – Dinamo a fost un meci care aproape te lasă fără cuvinte. Fără replică. Definiţie de înfrângere nemeritată, definiţie de arbitraj penibil din toate cele trei direcţii, centru şi tuşe.

De ce înfrângere nemeritată? În primul rând, pentru că Petrolul a jucat fotbal. În al doilea rând, a jucat un fotbal mult mai bun ca Dinamo. Pentru că dacă Bucşa nu rupea bara şi făcea 2-0, câinii ar fi dormit şi acum şi ar fi fost urcaţi în braţe în autocarul cu care au venit de la Bucureşti.

Dar nu! Cu câteva greşeli individuale, Petrolul a sculat Dinamo din pat. Iar arbitrul Comănescu le-a pus câinilor un gol în castron, după ce Gnohere l-a faultat pe Pecanha, luându-i mingea din mână. Chiar şi aşa, Genev reuşise să respingă de plinia porţii, dar a băgat-o înăuntru Tudose. P-asta n-a mai luat-o la mişto, cum făcuse de câteva ori în prima repriză!

Priviţi totuşi cu atenţie fotografia postată pe site-ul Petrolului. Surprinde perfect momentul în care Gnohere dă în mingea pe care portarul lupilor o ţine. E fault!

Nu şi pentru Comănescu! Aşadar, ghinion, greşeli individuale, arbitri proşti. Ce mai lipseşte? Un eurogol, ca de obicei, în poarta Petrolului, bineînţeles. Aşa a luat bătaie echipa ploieşteană şi de la Dinamo.

Paradoxal, tabloul meciului nu este urât dacă te uiţi doar la Petrolul şi la cei peste 8.000 de fani care au venit să vadă meciul. Nu e urât deloc!

FC Petrolul Ploieşti – Dinamo Bucureşti 1-2 (1-0)

Marcatori: Moussa (20)/Tudose (autogol, 53), Rotariu (85).

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Tudose, Genev, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan (cpt) – Nepomuceno (84 Marinescu), Zoubir, Varga – Moussa (82 Tamuz). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Dinamo: Cerniauskas – Corbu (73 Puljic), Mevlja, O. Marc, Fai – Anton, Vojinovic (cpt) (46 Nedelcearu) – Gavrilă (60 C. Matei), Rotariu, Palic – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti).

Arbitru de rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observatori: Vasile Marcel (Bucureşti) şi Marian Dorobanţu (Buzău).