Mihai Joiţa, impresar şi fost manager sportiv la Petrolul a furnizat unele declaraţii, pentru gsp.ro, cu privire la perioada petrecută la Ploieşti.

Joiţa rămâne la etapa la care a păcălit toată lumea de la Ploieşti cu noul lui ciclu, avizat, din păcate, de conducerea Petrolului.

Acum, când vorbele sunt chiar mai ieftine decât atunci, Joiţa pluzează deşi a avut mereu în mână mai mulţi păcălici decât jucători.

Ia să vedem ce zice Joiţa, care prevedea după egal cu FCSB, din prima etapă, că Petrolul termină campionatul în primelele trei şi că, la vară, l-ar fi vândut pe Altama cu 1,5 milioane de euro.

"Cea mai mare greşeală s-a comis cînd l-au dat afară pe Selymes, pentru că echipa începuse să joace, grupul se închega, iar rezultatele n-aveau cum să întîrzie. Ia închipuiţi-vă cam ce trupă avea acum Petrolul dacă mai rămîneau Ripert, Altama, Gnohere! Urma să-i mai aduc pe Essombe şi Boli. Ultimul vedeţi că e acum un fundaş trăsnet la Hagi! Şi cum ar fi arătat o ofensivă cu Gnohere, Essombe şi Moussa?! Petrolul se ducea liniştit spre play-off".

Pe bune?? Ia zi, tu, Joiţa, pe cel loc era Petrolul când a plecat Selymes şi câte victorii avea? Cum să-l aduci tu pe Essombe la Petrolul, când deja îi aduseseşi pe Milinceanu şi pe băiatul ăla din Vietnam, Peştişor Voinea, singurul jucător care ieşea din teren cu mingea la picior? Urma să-l aduci pe Boli? Când urma, că el semnase deja cu FC Viitorul pe 14 august, iar tu, Joiţa, ai  plecat, oficial, de la Petrolul pe 25 august! Când urma să vină Boli, în iarna asta, la vară, când?

“Pe Bocognano l-au îndepărtat fiindcă s-a lovit la un antrenament, iar noi îl tratam doar cu apă rece, fiindcă n-aveam doctor! Pe Faug Porret l-au pus să joace fundaş stînga, cînd băiatul n-are nici o treabă cu postul ăla. L-am luat ca să evolueze stoper de picior stîng. Iar dacă vă spun cum l-au «lucrat» pe Gnohere vă luaţi cu mîinile de cap! Gnohere semnase pe 3 ani cu Petrolul, negociase un salariu de 7.000 de euro pe lună, plus o primă de instalare de 15.000 euro. Au început repede să-l şicaneze, pe considerentul că e prea gras. I-au spus că îi dau doar o parte din bani pînă cînd ajunge la greutatea optimă, l-au presat ca să rezilieze contractul şi să renunţe la drepturile financiare. Sincer, nu mi-a spus nimic despre contactele cu Rednic. M-am trezit pur şi simplu cu el la Dinamo", mai zice Joiţa la gsp.

Îndepărtatea lui Gnohere s-a dovedit a fi a o greşeală. Asta nu înseamnă că Joiţa are dreptate în toate celelalte. În orice caz este greu de înţeles, cum se face că Gnohere a plecat singur la Dinamo, fără să ştie cel care s-a ocupat de venirea sa la Petrolul. Cât despre acest Bocognano, trebuie ştiut că băiatul a semnat aproape imediat contractul, fără să fie testat cum trebuie, apoi a fost tot timpul accidentat.

Jucătorii aduşi în mandatul Joiţa – Selymes în vară sunt următorii (cei marcaţi cu * au avut fir direct cu cei doi foşti oficiali):

*Jeremy FAUG-PORRET fundaş stânga/fundaş central, 04.02.1987, venit de la FC Botosani
*Vlad RUSU atacant, 22.06.1990, venit de la Academica Argeş
*Sanaa ALTAMA mijlocaş central, 23.06.1990, de la Oţelul Galaţi
*Yohan BOCOGNANO fundas central, 16.06.1990, Inter Baku
*Nicolas FARINA mijlocaş ofensiv, 09.08.1986, Racing UN Union Luxembourg
*Harlem Eddy GNOHERE atacant, 21.02.1988, Mons
*Nicolae MILINCEANU mijlocaş ofensiv, 01.08.1992, Academica Chişinău
Abdellah ZOUBIR mijlocas, 05.09.1988, Istres
Alexandru BENGA fundas central, 15.06.1989, FK Qabala
*Ismail Ahmed Kadar HASSAN mijlocas, 23.05.1987, SAS Epinal
*Adrian ROPOTAN, mijlocaş defensiv, 08.05.1986, Qabala
*Anthony Bova – mijlocaş ofensiv, 07.03.1990, de la Mons – Belgia 2
*Guillaume Rippert – fundaş stânga, fundaş central, 30 aprilie 1985 – Laussane Sport – Elveţia 2
*Petrişor VOINEA - atacant, 28.05.1990 - Sum Pegasus - Honk Kong 1
*Sofien MOUSSA - atacant, 6 februarie 1988 - Etoile du Sahel - Tunisia 1

*Valentin Lemnaru – atacant, U Cluj

Ghici ce! Dintre toţi cei care au fost aduşi la Petrolul în vară de Joiţa şi de Selymes şi au părăsit apoi clubul, singurul care şi-a găsit contract e Gnohere. Toţi ceilalţi sunt FĂRĂ ECHIPĂ în acest moment, deşi timp să semneze cu alte cluburi a fost berechet.