Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a promovat cu notă maximă şi ultimul examen din turul de campionat al Ligii I. Pe Târnava Mare, băieţii lui Ionuţ Ivan nu au întâmpinat probleme în faţa celor de la Gaz Metan 2 Mediaş, de care au trecut cu 104-37, bifând, astfel, cea mai clară victorie din actualul sezon, informează clubul într-un comunicat de presă.

Meciul de la Mediaş a demonstrat încă o dată faptul că, atunci când apărarea funcţionează la parametri optimi, permiţând adversarului, în medie, sub 10 puncte pe sfert, atacul devine o „afacere în familie” şi generează puncte uşoare, dar şi destule bătăi de cap tabelei de marcaj. După aceste reguli simple s-a scris istoria jocului cu ardelenii, care au încercat pe cât posibil, în prima repriză, să rămână la o diferenţă decentă în spatele lui Dumitrescu şi compania, plan abandonat însă în mai puţin de 5 minute de la reluare, când CSM Ploieşti reuşea să depăşească graniţa celor 60 de puncte marcate. De aici şi până la atingerea bornei 100 nu a mai fost decât un singur pas, prahovenii reuşind acest lucru pe finalul jocului, după ce staff-ul tehnic rulase deja întreg lotul avut la dispoziţie.

CSM Ploieşti încheie, aşadar, prima parte a sezonului regulat cu un bilanţ de 6 victorii şi o singură înfrângere, urmând să deschidă returul, pe 6 decembrie, printr-o deplasare la Miercurea Ciuc.

CSM Ploieşti: Movileanu (14 puncte), Dumitrescu (8), Biasutti (7), Ene (33), Dogaru (8), Neagoe (18), Dumitru (2), Ianuli (12), Stanoilovici (2), Bărbuceanu, Crăciun, Tudorache.

SURSA. CSM Ploiesti