Pentru Petrolul, ce face Galaţiul reprezintă o lecţie. Doar cu şanse pur matematice în lupta pentru evitarea retrogradării, cei de la Oţelul au luptat până la capăt şi împotriva ploieştenilor. Fără să se vaite de salarii, de probleme personale şi financiare.

Pentru lupii galbeni, meciul de la Galaţi reprezenta încă o şansă pentru a demonstra ceva. Noua formulă a lui Rednic a fost sensibilă la început. Tehnicianul l-a dus iar pe Filip în linia mediană şi l-a titularizat, în premieră, pe Marin, fundaşul central venit de la Fortuna Câmpina. Marinescu a fost lăsat pe bancă, însă Kronaveter a intrat din primul minut, şi a fost autorul golului din minutul 26. Prima reuşită a slovenului în tricoul Petrolului a fost cât se poate de frumoasă: a preluat pe piept şi a trimis cu dreptul, tare, la colţul scurt.

A fost golul care ne-a îndreptăţit să credem, însă repriza a doua a tras din nou dezamăgirea peste suporterii Petrolului. Oţelul a ieşit mobilizată de la vestiare. Primul semnal de alarmă a fost penaltiul acordat după un henţ comis de Ipsa în careu. Cernat a tras însă modest, pe centru. Pecanha plecase în dreapta, dar a respins cu piciorul şi a păstrat tabela la 0-1.

Intervenţia portarului petrolist a avut valabilitate doar trei minute. Şi nu din vina lui! Un atac superb al gălăţenilor care aproape că i-a dat cap în cap pe cei doi fundaşi centrali Marin şi Ipsa avea să restabilească egalitatea. Taman Cernat a reuşit să înscrie, după un un-doi care l-a lăsat singur cu Pecanha.

Mai departe, portarul lupilor a arătat de ce e singurul dintre cei aflaţi la final de contract care are ofertă de prelungire. Pecanha este corect şi şi-a făcut treaba şi la Galaţi, respingând un şut greu de tot trimis de Iulian Popa. L-a blocat şi pe Cernat, dând multă încredere colegilor.

Una peste alta, meciul a fost unul frumos. Nu-i foloseşte prea mult însă nimănui. A, Petrolul rămâne neînvinsă în deplasare…

Oţelul Galaţi – Petrolul 1-1 (1-0)

Marcatori: Kronaveter (26) / Cernat (50)

Oţelul: Abraham – Solomou, Miron, Sissoko, Popescu – Altama, Popa, Tavares (46 Tudorie) – Iorga (85 Stoian), Hamroun (33 Grădinaru), Cernat.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Marin, Ispa, Peteleu – Filip, De Lucas -  Astafei (46 Nepomuceno), Tchite, Kronaveter (68 Pastorini)– Tamuz (74 N’Koyi).

Foto: sportpictures.eu