Gruparea din Tărlungeni are multe legături cu fotbalul prahovean. Proximitatea a făcut ca, în liga a treia, eşalon în care braşovenii au stat 30 de ani, Unirea să întâlnească des echipele noastre, fiind o adversară respectabilă pentru Chimia Brazi, Conpet Ploieşti, Petrolistul Boldeşti sau AFC Filipeştii de Pădure. De altfel, braşovenii au promovat în liga secundă chiar în dauna unei formaţii prahovene.

Se întâmpla în 2013, când, pe stadionul Astra, în meciul decisiv, Buhuşi rata un penalti în minutul 90+3 şi astfel Fortuna Poiana Câmpina pierdea duelul pentru promovare!

În acest sezon, Unirea Tărlungeni are două înfrângeri în primele două etape, dar a jucat cu Gaz Metan Mediaş şi a pierdut la limită, 1-2.  Cealaltă înfrângere a fost consemnată în faţa echipei Şomii Pâncota, 2-3.

Interesant este că Unirea s-a calificat în şaisprezecimi, după ce a zdrobit Gloria Buzău, o echipă cunoscută, cu scorul de 5-0!

Lotul celor de la Tărlungeni este format din jucători cu experienţă. Printre ei, Forika, fundaşul central care a mai evoluat la Forex, în prima ligă, Corona Braşov sau Sibiu.

Tot acolo joacă şi Bogdan Minciună, mijlocaşul care a evoluat pentru Petrolul în liga secundă.