Suporterii Petrolului şi ai FC Argeş s-au unit şi au emis un comunicat de presă în care protestează împotriva progamării meciurilor de fotbal în funcţie de interesele televiziunilor. Publicăm integral comunicatul:

COMUNICAT NU VĂ MAI BATEŢI JOC DE SPECTACOLUL FOTBALISTIC PRIN PROGRAMAREA MECIURILOR DOAR PENTRU A VĂ UMPLE GRILELE

"Lethal Gang", "Hooligans", "Young Hooligans", "Contrasens", "Ultras Nord" şi "Zona Vest" nu vor fi prezente la meci.

Cine a urmărit din faţa televizorului cel puţin o dată un meci din primele două ligi naţionale a observat, cu siguranţă, remarcile comentatorilor despre stadioanele de fotbal din Romania care mai mereu sunt goale.

Aceiaşi comentatori sunt angajaţi la televiziuni precum Digi sau Telekom, considerate de noi, suporterii care încă mai merg pe stadion, principalele vinovate pentru programarea meciurilor la ore şi în zile care fac imposibilă participarea pentru suporteri.

Unul dintre cele mai frumoase meciuri din Liga 2 din sezonul 2018-2019, FC Argeş - Petrolul Ploieşti, este programat joi, pe 04.10.2018, la ora 17:00. Ora 17:00!!! Oră la care mulţi nici măcar nu ies de la serviciu, de ajuns pe stadion la timp nemaipunându-se problema. Programarea complet nepotrivită, în această zi şi la această oră, vine ca urmare a faptului că Digi Sport trebuie să transmită întreaga etapă a Europa League al cărei prim meci începe la 19:55. Dacă ne întrebaţi pe noi, preferăm să mergem pe stadion, fie pe frig, fie pe ploaie, să ne susţinem echipele aşa cum se cuvine, decât să stăm în casă şi să ne uităm la nişte meciuri total neintersante într-o competiţie în care oricum nu va mai ajunge vreo echipă din România prea curând, din cauza, în primul rând, A LIPSEI ACUTE DE SUSŢINERE A ECHIPELOR DIRECT DE PE STADION!

Din sezonul acesta s-a decis că echipele ce contestă programarea meciurilor riscă să fie depunctate şi amendate. Digi Sport şi Telekom Sport ar trebui să susţină atragerea suporterilor la stadion prin stabilirea unor intervale orare rezonabile de disputare a jocurilor, fără sa îşi urmărească propriile interese lipsite de principii în programarea acestora.
Numai în felul acesta spectacolul fotbalistic va fi unul complet!

Din punctul nostru de vedere, meciul ar trebui încadrat în grila din weekend, grilă din care probabil mai face parte şi meciul Voluntariului sau al Chiajnei, fără a jigni aceste echipe, cele două sunt totuşi lipsite de orice fel de tradiţie şi nu se pot compara cu FC Argeş sau Petrolul Ploieşti.
Este inadmisibil să fim trataţi în acest mod! Cum putem noi să fim acei nebuni ai peluzelor, când meciurile sunt programate doar ca televiziunile să fie în câştig? Cum putem noi să salvam fotbalul românesc, dacă ni se pun beţe în roate?

Credem că toata lumea ştie, fie copil, mămică, tătic, pensionar, că fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic! Trebuie să tragem un semnal de alarma!
Astfel, noi, Peluza I Ilie Oană cât şi Peluza Nord Piteşti, am decis de comun acord să nu ne prezentăm la meciul pe care îl aşteptam cu atât drag, pentru o cauză mult mai importantă şi anume ca fotbalul românesc să renască, cu ajutorul nostru, bineînţeles!

Nu vă mai bateţi joc de fotbalul din România care şi asa este la pământ!