Supus sancţiunilor, la fel ca patronul Roman Abramovici, clubul Chelsea, deţinătorul actual al trofeului UEFA Champions League, nu are bani să ia un zbor charter pentru a se deplasa la un meci cu Middlesbrough din cupa Angliei, informează dailymail.com.

 

Printre restricţiile impuse de guvernul britanic echipei londoneze, care a limitat şi veniturile sale, figurează, de asemenea, o limită de 24.000 de euro de meci pentru organizarea deplasărilor echipei. Ori, Chelsea urmează să se deplaseze miercuri la Lille pentru meciul retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

 

Aşa că echipa lonodoneză va trebui să se deplaseze cu autocarul, pe o distanţă de peste 400 de kilometri, parcursă în aproximativ cinci ore, a precizat sursa citată. În total, echipa va fi pe drum timp de zece ore, o situaţia greu de imaginat înainte.

 

Până sâmbătă, când e programată partida cu Cupa Angliei, Chelsea a trebuit să se plece la Lille, pentru meciul de miercuri, din manşa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Această deplasare a fost însă plănuită şi stabilită înaintea impunerii sancţiunilor, astfel că englezii nu au avut probleme cu transportul. Şi distanţa e mai mică între Londra şi Lille, aproximativ 275 de kilometri.

 

Dar pentru Middlesbrough, deplasarea nu a fost organizată, iar Chelsea trebuie să se încadreze într-o limită de 20.000 de lire sterline (23.700 de euro) cheltuieli de călătorie, stabilită de guvernul britanic, bani insuficienţi pentru un charter.

 

"Vrem să găsim soluţii, vrem să jucăm meciul de sâmbătă la fel cum vrem să jucăm în Liga Campionilor. Avem un cadru pentru a juca la Lille fără scuze. Este greu să aranjezi lucrurile în cel mai bun mod posibil pentru Cupa Angliei, dar ne vom ocupa de asta. Nu este vorba despre lux şi bijuterii strălucitoare. Acesta este doar un nivel pro al sportului, unde jucăm cu două zile între meciuri cu un adversar având patru zile între meciuri şi ajungem cu posibilităţi de accidentări. Pentru asta, este mai bine să mergi cu un avion decât cu autoocarul”, a declarat antrenorul Thomas Tuchel.

 

Vorbind despre problemele de călătorie apărute, atacantul Kai Havertz a insistat că va plăti bucuros din propriul buzunar pentru a călători la Middlesbrough şi la jocurile viitoare, deoarece acest lucru este irelevant, atâta timp cât meciurile se pot disputa.

 

"Aş plăti fără nicio problemă. Nu este mare lucru pentru noi. Să mergi la jocuri este cel mai important. Există momente mai grele în lume decât să te îngrijoreze să mergi cu avionul sau autobuzul la meciurile din deplasare", a spus el.

 

Chelsea joacă în Franţa după ce s-a impus în manşa tur cu 2-0.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro