Înaintea meciului cu CFR Cluj câştigat de Petrolul cu scorul de 1-0, Geraldo a oferit o declaraţie cu privire la insolvenţă.

“Sunt de aceeaşi părere cu Hagi. (Insolvenţa – n.r.) nu trebuie să fie ceva în care clubul să se refugieze.

Cred că nu e o competiţie sănătoasă, lucrurile trebuie să se schimbe aici, în România. Sper din inimă că toate echipele care sînt în insolvenţă vor ieşi cît mai rapid, lucrurile să se poată schimba.

Mă deranjează cînd sînt acasă şi mă gîndesc la viitor, asta da, dar cînd sînt la meci şi cînd sînt la antrenamente, asta nu.

Inima mea e aici, la Petrolul, am vrut să rămîn aici, am construit împreună un lucru frumos, cu galeria, atunci gîndul meu a fost mereu să rămîn aici şi probabil să-mi închei cariera aici.

Dar, din păcate, nu ştiu ce se întîmplă, nu ştiu care sunt gîndurile la club. Atunci, voi respecta contractul pînă la sfîrşit"

Declaraţia a fost publicată în cheia care a fost cea mai la îndemână. Adică, uite ce zice chiar căpitanul unei echipe aflate în insolvenţă!

Pentru petrolişti însă, cuvintele lui Geraldo reflectă o stare de fapt despre care antrenorul Mircea Rednic nu poate să vorbească.

Nici acum jucătorii nu ştiu încotro se îndreaptă clubul la care sunt angajaţi şi care are datorii mari faţă de ei.

Mai mult decât atât, răzbate o ruptură între fotbalişti şi conducerea administrativă. Geraldo nu poate prevedea viitorul echipei şi nici pe al său la Petrolul pentru că nu ştie “ce gânduri sunt la club”. Din ce spune Geraldo, reiese că angajatorul păstrează distanţa şi evită să pună pe tapet problemele delicate. De asemenea, pare că jucătorii şi-au pierdut încrederea în conducere. Şi, toate acestea puse cap la cap nu au cum să nu provoace starea care are repercusiuni asupra jocului.

Trebuie să ţinem cont şi de faptul că Petrolul a jucat practic fără atac în toate aceste meciuri. Şi că s-a descurcat cum a putut. De aceea, este nedrept să acuzăm unii dintre jucători că s-au vândut, pentru că nu au câştigat cu Iaşi şi Craiova. Vorbim de parcă nimic nu s-a întâmplat în toamnă-iarnă.