Într-o declaraţie dată la Digisport, Cosmin Contra a spus că printre echipele care l-au contactat după plecarea sa din China s-a aflat şi Petrolul. Evident, nu e nicio surpriză. Lupilor nu le mergea deloc bine cu Selymes şi, în al doilea rând, ar fi fost aproape o gafă a conducerii clubului să nu încerce măcar să-l sune pe Contra şi să-i propună o discuţie.

Din păcate, cel mai bun antrenor al Petrolului din istoria recentă nu s-a despărţit tocmai amical de chinezi şi încă este legat de ei.

“M-am întors la Madrid de cîteva zile şi aştept să rezolv situaţia cu cei din China şi după aceea să vedem ce opţiuni avem pe viitor. Getafe poate să mă ia înapoi cînd va pleca antrenorul actual. Nu mă grăbesc încă. Au fost discuţii cu mai multe echipe din ţară, dar eu în momentul de faţă nu pot să antrenez, pentru că încă sînt legat de echipa din China. Craiova, Tg. Mureş, Timişoara şi Petrolul m-au căutat”, a spus Cosmin Contra la DigiSport

Se pune însă o întrebare justă: ar vrea Contra să vină acum la Petrolul, dată fiind situaţia financiară a clubului şi banii pe care îi are de recuperat prin planul de reorganizare?

În principiu, ar trebui să vrea, dacă nu are o ofertă mai bună din străinătate, din moment ce Ploieştiul l-a ajutat enorm în carieră. În plus, pentru el, o revenire la Petrolul nu prezintă un risc prea mare din punct de vedere al carierei sale, indiferent de locul ocupat de lupi, din moment ce şi-a dovedit deja calităţile atât în România, cât şi în campionatul spaniol.  

Evident, discuţia este una ipotetică şi este transpusă în altă perioadă de timp, aceea în care antrenor la Petrolul era încă Selymes, iar conducerea căuta variante de înlocuire.