În turul acelui campionat în care Petrolul a luptat pentru supravieţuire, şansele lupilor erau mici. Schimbările efectuate în iarnă-primăvară au schimbat practic totul. S-a văzut uşor că echipa a devenit dintr-o dată mai ofensivă, mai periculoasă. Însă, aspectul foarte important îl reprezintă faptul că lotul a fost echilibrat. Chiar dacă nu au jucat mereu împreună la mijloc, Mustivar şi Osiako au avut meritul lor la ieşirea de la retrogradare. Cât despre Hamutovski, lucrurile sunt clare. Petrolul îşi luase, în sfârşit, portar, post la care a stat excelent, de atunci şi până acum.

Sony Mustivar

Dintre toţi, francezul care mai jucase la Bastia, a stat cel mai mult la Petrolul. A plecat abia iarna trecută, după intrarea în insolvenţă. Spre deosebire de alţii, care au rămas să pună beţe în roate, Mustivar a fost corect: a cerut să plece şi a şi plecat, discret, fără scandal. Ca o paranteză, dacă Petrolul l-ar fi avut acum pe Mustivar, ar fi fost un candidat serios la titularizare. Nu există termen de comparaţie între el şi Altama, de exemplu.

Mustivar a jucat 93 de meciuri pentru Petrolul, în toate competiţiile, a înscris de trei ori şi dat patru pase de gol.

A înscris şi într-un meci deosebit de important pentru Petrolul, cel din deplasarea de la FCM Târgu Mureş, jocul care a decis practic salvarea de la retrogradare. La 10 mai 2012, Petrolul câştiga cu 2-1, după ce a condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Hamza (23) şi Mustivar (39). Sony a marcat spectaculos, cu lob peste portarul Albuţ. Mureşul a înscris după un penalti obţinut de Astafei. Hamutovski reuşise să respingă, însă Buş a trimis în poartă.

Mustivar se află acum la Sporting Kansas City, locul 4 în Conferinţa de Vest, unde a bifat 15 partide în 2015, 14 în campionat şi una în US Open Cup.

Patrick Osiako

Mijlocaş central/defensiv, Osiako a fost unul dintre jucătorii regretaţi atât de suporteri, cât şi de conducere. Fotbalistul a venit din campionatul suedez şi a evoluat o jumătate de sezon la Ploieşti. Conducerea a încercat să-l determine să rămână, însă Osiako a ales un contract mult mai avantajos, în Israel, la Hapoel Beer Sheva, grupare care, peste doi ani, acea să i-l ia Petrolului şi pe Ovidiu Hoban. Osiako a jucat 11 meciuri pentru Petrolul, în care a înscris două goluri şi a oferit o pasă decisivă. La Hapoel a evoluat în 28 de partide şi a marcat o dată. Din 2013 şi până în prezent, fotbalistul din Kenia, care are acum 28 de ani, joacă în Azerbaidjan, în prima ligă, la PFC Simurq, unde are 39 de meciuri şi un gol..

Vasili Hamutovski

Una dintre cele mai inspirate mutări ale lupilor a fost aducerea portarului Vasili Hamutovski, om de naţională în Belarus. Fost campion în România, Hamutovski a pus capăt perioadei negre pentru poarta Petrolului şi experimentelor nereuşite gen Mateo Gritti, fostul goalkeeper arestat pentru trucarea unor meciuri în Italia.

Hamutovski, care are acum 37 de ani, a fost înger păzitor în poarta lupilor şi avea să rămână aşa chiar şi când, apoi, şi-a pierdut locul de titular în favoarea lui Bornescu, preferatul lui Florian Walter. Hamutovski şi-a făcut cu vârf şi îndesat datoria la Petrolul. Cea mai bună dovadă a fost dată la finala Cupei României, unde Bornescu n-a jucat din cauză că a fost suspendat după celebra bătaie cu Bawab. Contractul lui Hamutovski se încheiase, dar a semnat prelungirea pentru cinci zile, astfel încât să poată apăra în finală. Şi a făcut-o excelent, având câteva intervenţii de excepţie. "Am luat două titluri cu Steaua, acum Cupa, pot spune că am cîştigat tot ce se putea în România!", a spus, atunci Hamutovski. Portarul lupilor s-a retras discret şi a plecat în ţara natală, unde a evoluat, pentru o vreme, la Torpedo Zhodino. Petrolul a mers mai departe, iar Bornescu avea să plătească cu postul pentru gestul necugetat care l-a lăsat în tribune la finala Cupei. Petrolul a căutat portar titular şi l-a adus pe Pecanha!