Andreea Chiţu a câştigat vineri finala categoriei 52 kg a turneului internaţional de judo Grand Prix de la Zagreb, învingând-o pe Yulia Ryzhova, din Rusia, cu un waza-ari.

Chiţu, care are 26 de ani şi cocupă locul doi în clasamentul mondial al categoriei, s-a calificat în finală după ce le-a învins succesiv prin ippon pe unguroaica Barbara Maros, italianca Odette Giuffrida şi pe Distria Krasniqi (Kosovo).

Întoarsă pe tatami după mai bine de două luni de pauză cauzată de o accidentare, Andreea a reuşit să controleze tactic finala. Cu 45 de secunde înainte de sfârşitul luptei, ea a finalizat un atac punctat cu waza-ari şi astfel îşi mai adaugă înca 300 de puncte, care îi consolideaza locul doi mondial şi micşorează distanţa faţă de lidera Majlinda Kelmendi, din Kosovo, prezentă în Croaţia doar în tribună.

La 57 kg. Corina Căprioriu a avut şansa la medalia de bronz, dar pierdut în ultimele 14 secunde la germanca Johanna Mueller, care a reuşit un atac de yuko. Căprioriu încheie concursul pe locul 5 şi mai acumulează 60 de puncte în clasamentul IJF. Aurul a fost câştigat de britanica Nekoda Smythe-Davis, care a învins-o spectaculos prin ippon pe Marti Malloy, din Statele Unite.

Învingatoare în 2014 la Zagreb la categoria 48 kg., Monica Ungureanu a pierdut acum în turul doi la Scarlett Gabrielli, din Franţa, în timp ce aurul a fost obţinut de Dilara Lokmanhekim, din Turcia, care a câştigat înainte de limită în faţa conaţionalei Ebru Sahin.

În întrecera masculină, Georgii Zantaraia, din Ucraina, fost campion mondial şi European, a câştigat  categoria 66 kg., după victoria în finală asupra germanului Sebastian Seidl, după o proiectare de waza-ari şi o fixare, în timp ce la 60 kg. a obţinut medalia de aur, tot după o fixare, Hovhannes Davtyan, din Armenia, care l-a învins pe germanul Tobias Englmaier.

România are în concurs alţi trei sportivi: la 73 kg. intră pe tatami Dan Fâşie, în timp ce la 81 kg. suntem reprezentaţi de Cristian Bodîrlău şi Zoltan Farkas.