După trei turnee câştigate de-a lungul timpului în America de Nord – ultimul, anul trecut, la Rogers Cup – Simona Halep (nr. 2 mondial WTA) este văzută de toată lumea, organizatori, dar şi case de pariuri, ca principala favorită a turneului de la Washington, denumit Citi Open, care începe luni, 31 iulie, zi în care intră pe ciment şi Simona. Practic, este revenirea ei pe terenurile de tenis după neuitatul sfert de finală de la Wimbledon, cu Johanna Konta, meci care a avut cea mai mare audienţă TV din istoria celebrului, turneu pentru întrecerea feminină.

Simona va juca pentru întâia dată la acest turneu, prima ei adversară fiind o reprezentantă a ţării gazdă, jucătoarea de culoare Sloane Stephens (24 de ani, fostă triplă campioană de junioare la dublu, la Roland Garros, Wimbledon şi Australian Open, fostă nr. 11 mondial WTA în 2013), actualmente nr. 336 WTA, dar aceasta din cauza unei întreruperi de aproape un an, datorată unei intervenţii chirugicale la picior. Sloane a primit, ca şi Simona, un wild-card de la organizatorii acestui turneu. Dacă va trece de Stephens, aşa cum ar fi normal, Halep ar putea întâlni mai departe pe rusoaica Ekaterina Makarova (29 de ani, 59 WTA), semifinalistă la Australian Open acum doi ani, sau pe campioana olimpică de la Rio, portoricana Monica Puig (23 de ani, 69 WTA).

Interesant este că Sloane Stephens a câştigat acest turneu de la Washington, Citi Open, în urmă cu doi ani, învingând, între altele, pe Samantha Stosur (fostă câştigătoare la US Open, acum 38 WTA) şi pe Anastasia Pavlyucenkova (18 WTA). Stephens a mai jucat, după operaţie, la Wimbledon 2017, atât la simplu cât şi la dublu, pierzând greu la simplu, cu Alison Riske, 46 WTA.

Alte nume sonore prezente la Citi Open sunt şi Kristina Mladenovic (Franţa, 13 WTA), Sabine Lisicki (Germania, 127 WTA) sau americanca Christina Mc Hale (61 WTA).