Nici cel mai pesimist suporter al Petrolului nu ar fi anticipat că echipa favorită a lui va avea atâtea probleme în meciul disputat acasă, pe arena Ilie Oană, în compania formaţiei de pe locul 5, CS Tunari, de care trecuse destul de lesne în tur, chiar dacă numai după transformarea unui penalti, la finele primei reprize, de către Arnăutu. Marţi seară, în Săptămâna Mare, trupa lui Romulus Ciobanu a avut parte de un adversar extrem de incomod, venit să joace parcă o finală, nu un simplu meci de etapă de campionat.

Bine aşezaţi pe teren de un antrenor cu experienţa eşaloanelor inferioare, Tudorel Dumitru, susţinut pe gazon de fiul lui, Robert, unul dintre cei mai buni echipieri ai Tunariului, oaspeţii au atacat curajos buturile lui Bolboaşă, încă din startul partidei. Cum şi Petrolul a răspuns pe măsură, ocaziile irosite la ambele porţi au fost singurele bile negre ale celei dintâi jumătăţi a meciului, în care cele albe au reprezentat echilibrul din teren, ambele grupări oferind astfel un fotbal bun, pe contre, fazele ofensive, intervenţiile sigure ale celor doi apărători ai buturilor, presingul avansat făcut de trioul de atacanţi ai “lupilor” şi insistenţa necontenită a oaspeţilor.

Repriza secundă s-a derulat după acelaşi scenariu, Romică Ciobanu a schimbat destul de târziu, deşi erau jucători care ar fi trebuit să nu mai revină de la vestiare. Cel puţin o înlocuire l-a ajutat să decidă învingătoarea. Lansat spre colţul drept al careului mare advers, în sensul de atac al echipei sale, Nini Popescu a fost atacat de Radu Stoica, cel care s-a “dus sanie”, i-a atins piciorul ploieşteanului în afara suprafaţei de pedeapsă, dar “argintul viu” al Petrolului s-a redresat cu greu, fiind apoi trântit din cauza atacului neterminat asupra lui al ilfoveanului. Centralul Dorin Burloiu, aproape de cele întâmplate, a arătat imediat punctul cu var, într-o fază în care asistentul concitadin de pe acea parte, Răzvan Bedreagă, a fost suprins mai în spate. Au urmat fireştile proteste ale celor penalizaţi cu lovitura de pedepasă şi transformarea  ulterioară a acesteia de către Georgian Păun, singurul care l-a putut învinge pe Dorian Perianu, experimentatul portar al Tunariului.

Din minutul 65, Petrolul conducea cu 1-0, dar emoţiile nu se risipiseră, defel, fiindcă se vedea clar că Tunariul venise la Ploieşti pusă pe fapte mari, orice s-ar fi întâmplat! Şi era gata-gata să egaleze, numai intervenţiile excelente, în decurs de un minut, ale lui Mirel Bolboaşă - tot mai sigur de la meci la meci şi titular indiscutabil între buturi - la şuturile lui Alberto Vălimăreanu (74), Robert Dumitru şi Claudiu Zamfir (ambii, 75), salvând victoria. Una ca într-un deja-vu: succes, în tur, tot de la “11 metri”! Ca să nu mai amintim de faptul că CS Tunari a pierdut şi meciul trecut, cu AFCM Alexandria, de acasă, tot cu 1-0 şi tot dintr-un penalti! Cu emoţii, cum-necum, Petrolul a bifat un succes important, cele 3 puncte câştigate ţinând-o tot în fruntea ierarhiei, la acelaşi ecart de două lungimi, ca şi la finele turului, faţă de Alexandria. Tot o victorie le trebuie “lupilor” şi vineri, 6 aprilie, cu Concrodia 2 Chiajna. Apoi, să meragă cu maximum de optimism în reşedinţa judeţului Teleorman, pentru... meciul meciurilor!

FC Petrolul: Bolboaşă - Prunescu, Ichim, Olaru - Saim Tudor (80, Lambru), Chindriş (cpt), Andor (63, Cîrjan), Velisar - Ciocâlteu (89, Catană), Arnăutu (55, Popescu), Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS Tunari: Perianu (cpt) - Ciortan, Iordache, Stoica, Barabaş - Zamfir (83, Dragomir), Neculai, R. Dumitru, Mărgărit (54, Ilin) - Taiye Taofic Fatai (63, Vălimăreanu) - Ivan. Antrenor: Tudorel Dumitru.

Arbitri: Dorin Burloiu - Răzvan Bedreagă (ambii din Galaţi) şi Adrian Mihăiţă  Noroc (Botoşani).

Observatori: Florentin Barbu (Giurgiu), pentru joc, şi Gheorghe Mihalache (Buzău), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Barabaş (18), Andor (26), Stoica (37), Popescu (78), Ivan (84), Cîrjan (85), Păun (87), Ciortan (90).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan Păsărică)