Efectele deciziei Consiliului Local Ploieşti de a nu aproba sumele necesare desfăşurării activităţii sportive a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, ca o consecinţă a avizelor nefavorabile date de Direcţia Economică şi Direcţia Juridică din cadrul Primăriei Ploieşti, încep să se vadă! Din păcate, cei mai afectaţi sunt sportivii, copiii Ploieştiului, care află că, ajunşi aproape de finalizarea unui sezon competiţional, nu pot primi din partea clubului sprijinul necesar pentru a participa la întrecerile care le pot aduce recompensa unui an de muncă: participări la turnee finale, la competiţii de anvergură şi, implicit, şansa de a intra în posesia medaliilor mult dorite.

Concret, în luna aprilie, activitatea competiţională a secţiilor din cadrul CSM Ploieşti a fost afectată astfel:

Atletism

S-a renunţat la un stagiu de pregătire necesar în perspectiva competiţiilor care urmează;

Box

Sportivii pregătiţi de Titi Tudor nu au putut participa la trei competiţii importante: Campionatul Naţional de Tineret, de la Râmnicu Vâlcea, Cupa României de Tineret, de la Piatra Neamţ şi Cupa României de seniori, de la Brăila;

În luna mai, sportivii ar urma să participe la trei competiţii importante: Campionatul Naţional de Cadeţi, de la Râmnicu Vâlcea, Centura de Aur şi Cupa României la nivel de Cadeţi.

Baschet masculin

Echipa de băieţi „U18” nu s-a prezentat la ultimul meci, de la Iaşi, din runda finală a Grupei III B de recalificare, încheind campionatul cu un forfait.

Baschet feminin

Echipa de fete senioare are un forfait, la Timişoara, iar dacă nu va putea organiza una dintre următoarele trei partide de pe teren propriu, va fi exclusă din campionat şi nu i se va mai permite înscrierea în ediţia viitoare a Diviziei A.

Echipa de fete „U16” este calificată pentru turneul final al campionatului, ce va avea loc în perioada 8-14 mai.

Handbal

Echipa de junioare 3 nu s-a prezentat la turneul semifinal ce a avut loc în weekend-ul trecut, la Medgidia, iar echipa de junioare 2 nu va merge la turneul semifinal de la Baia Mare, programat la finalul acestei săptămâni.

Totodată, echipa de junioare I nu a putut organiza meciul de pe teren propriu, din 8 aprilie, cu CSŞ Tulcea.

Echipele de juniori 4, fete şi băieţi, sunt calificate pentru turneele semifinale 1, unde este foarte probabil să nu se prezinte.

Karate

Sportivii de la CSM Ploieşti ar urma să participe în luna mai la Campionatul Naţional de Tineret, Juniori şi Copii, de la Iaşi.

Şah

Din 3 sportivi, doar unul, Sergiu Herea, a participat pe cont propriu la Campionatul Naţional Şcolar de la Călimăneşti, unde a reuşit să câştige medalia de aur. Din păcate, lipsa fondurilor a făcut ca el să nu poată fi prezent la Campionatul Mondial Şcolar, ce are loc în aceste zile, la Iaşi.

În cazul tuturor secţiilor, la competiţiile la care au mai fost prezenţi în ultima lună, sportivii au făcut-o fie asigurându-li-se doar deplasarea cu propriul mijloc de transport al clubului, fie prin eforturile părinţilor.

Asta deşi, la Capitolul II (Scopul şi obiectul de activitate), Art. 6, punctul (3), din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, prevăzut în Hotărârea nr. 132, din 2004, se spune:

(3) Obiectul de activitate:

a) performanţa, selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii interne şi internaţionale prin:

– asigurarea mijloacelor necesare pentru pregătire sportivilor de performanţă;

– asigurarea sprijinului ştiinţific şi medical necesare sportivilor de performanţă;



d) organizarea de competiţii sportive conform statutelor şi regulamentelor federaţiilor sportive naţionale…