Naţionala de minifotbal a României a cucerit, sâmbătă, al şaselea său titlu consecutiv de campioană europeană, după ce a învins Croaţia cu scorul de 5-1 (2-0), în finala miniEURO 2015 de la Vrsar (Croaţia).

Echipa antrenată de Dan Cojocaru s-a impus prin golurile marcate de Adrian Călugăreanu (1), Mircea Popa (14, 30), Gabriel Tănase (32) şi Radu Burciu (34), respectiv Tin Prpic (33). Ultimele două goluri ale tricolorilor au venit după ce croaţii şi-au scos portarul şi au introdus un jucător de câmp. Portarul Bogdan Rădulescu a fost unul dintre artizanii succesului României la competiţia din Croaţia.

Jucătorii români au fost premiaţi de către Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, dar şi al Federaţiei Europene de Minifotbal.

Bosniacul Marko Vujica a primit trofeul de golgheter al competiţiei, în vreme ce croatul Zoran Lukavecki a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

România a jucat şapte partide la Vrsar, înregistrând rezultatele: 1-0 cu Scoţia, 2-0 cu Serbia şi 3-0 cu Bulgaria, în grupă, 2-0 cu Israel în optimi, 4-1 cu Slovenia în sferturi, 1-1 (2-1 la loviturile de departajare) cu Cehia în semifinale, 5-1 cu Croaţia în finală, ultimele trei partide având loc sâmbătă.

România a câştigat toate cele şase ediţii de până acum ale Campionatului European de minifotbal: 2010 — în Slovacia, 2011 — în România, 2012 — în Republica Moldova, 2013 — în Grecia, 2014 — în Muntenegru, 2015 — în Croaţia. România a mai învins Croaţia în finala ediţiei din 2013, cu 2-0.

Lotul echipei României pentru miniEURO 2015 a fost format din Bogdănel Rădulescu, Vlad Gheţe, Robert Jigum — portari, Bogdănel Moişi, Costin Puşcă, Mircea Popa, Ionuţ Marian, Sebastian Vasile, Stelian Slabu, Nicolae Constândana — fundaşi, Ciprian Bucovanu, Ciprian Ursu, Cristian Iordan, Florin Sabou, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Răzvan Radu — mijlocaşi, Ciprian Brighiu, Adrian Călugăreanu, Cosmin Gabriel Crăciun — atacanţi.