Petrolul dispută în această seară un ul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului. La Swansea, contra echipei locale, Petrolul are şansa de a scrie istorie, de a obţine un rezultat bun, care să-i confere şanse de calificare, în premieră, în grupele Europa League.Dacă jucătorii vor înţelege că este o şansă unică pentru ei de a se face cunoscuţi în Europa, dacă vor trata meciul ca pe o mare provocare a vieţii lor sportive, Petrolul are o şansă. Mai ales că jucătorii formaţiei galeze par destul de siguri pe ei când afirmă că vor câştiga acest meci.

Acesta este genul de meci în care Petrolul nu are nimic de pierdut, ci doar de câştigat. O eventuală eliminare ar intra în sfera firescului, în timp ce o eventuală calificare ar intra sub zodia surprizelor. Iar surprizele mai apar în fotbal. Dincolo de imaginea, în plan sportive, pe care ar urma să o dobândească Petrolul, este vorba şi de un important câştig financiar, dacă ploieştenii vor ajunge în grupe. Pentru a pune mâna pe banii de la UEFA, în primul rând este necesar un scor bun diseară. Contra are ceva probleme cu accidentările şi cu suspendările. Alcenat a fost eliminate cu Vitesse şi nu intră în calcule, Manasse s-a accidentat cu Ceahlăul şi a sărit din schemă, în timp ce Dore a venit târziu la echipă, după ce a fost obligat să stea mai mult timp plecat din ţară, pentru a-şi lua viza. În aceste condiţii, Achim va fi titularizat pe banda dreaptă a defensivei, Hoban va reveni în echipă, ca şi Gicu Grozav, situaţie în care Boudjemaa va fi retrimis pe banda dreaptă a liniei de trei din spatele vârfului împins. Care vârf ar putea fi Camara, dar şi Hamza, asta în condiţiile în care Contra ar miza pe Teixeira, în centrul liniei din spatele vârfului. Interesant va fi de urmărit care va fi al doilea mijlocaş central, alături de Hoban, De Lucas şi Mustivar fiind cele două variante. Swansea are un atac foarte periculos, cu Michu şi Bony, dar are şi ea o indisponibilitate importantă, De Guzman, mijlocaşul ofensiv olandez reluându-şi antrenamentele, dar nefiind în lot pentru jocul de astăzi. Mai mult, apărarea lui Swansea este una sub nivelul echipei, de la mijloc în sus, aşa că Petrolul ar trebui să forţeze marcarea unui gol. Cel puţin.

Ambele echipe joacă în sistemul 4-2-3-1, ambele mizează pe posesie, diferenţa urmând să se facă, probabil, la fazele fixe şi la numărul mai mic de greşeli pe care le vor face jucătorii în momentele cheie. Nici Petrolul, dar nici Swansea nu sunt echipe care să aibă o experienţă europeană recentă, astfel încât, presiunea va exista atât pe jucătorii Petrolului, dar şi pe cei ai lui Swansea. Cu precizarea că echipa galeză va forţa Victoria, în timp ce Petrolul are şi varianta unui rezultat de egalitate, cu gol marcat.

În funcţie de startul partidei, Petrolul poate avea un meci infernal, sau mai uşor decât se aşteaptă. Dacă jucătorii lui Swansea nu marchează în primele 30 de minute, şansele Petrolului vor creşte simţitor. În schimb, un gol marcat repede de către gazed ar putea conduce la un rezultat catastrofal pentru ploieşteni, Swansea fiind o echipă de moral, care atunci când conduce pe tabelă ştie să profite la maximum de avantajul psihologic. În turul preliminar precedent, Swansea a câştigat acasă, cu Malmo, din Suedia, cu scorul de 4-0!