Înaintea meciului cu Ceahlăul, Petrolul a virat salariile complete pentru o parte din fotbalişti. Pe baza acestei decizii, antrenorul Mircea Rednic şi-a construit alibiul pentru remiza in-extremis de la Piatra Neamţ, ieşind cu declaraţii care au ţintit conducerea.

Un club care se află în insolvenţă este obligat să plătească salariile jucătorilor, altfel intră în faliment.

Evident, Petrolul a virat şi banii celorlalţi jucători la scurt timp, astfel că, înaintea meciului cu Astra, toţi fotbaliştii sunt cu salariile la zi.

Interesant este însă că, potrivit unor informaţii din interiorul clubului, Rednic nu doar că ştia de modalitatea de plată pentru luna aprilie, dar şi discutase cu conducerea despre ea şi se puseseră de acord! Se stabilise că este mai bine să plătească imediat salariile jucătorilor mai vechi, iar cei mai noi să mai aştepte două-trei zile până când urma să intre în conturile societăţii şi restul de bani, în loc să le dea tuturor câte 50 la sută şi să fie toţi nemulţumiţi.

ÎÎn aceste condiţii, declaraţiile sale rămân fără acoperire. Şi cum Petrolul e cam singura echipă cu salariile la zi, după cum au susţinut, în repetate rânduri, oficiali ai clubului, tehnicianul rămâne descoperit, din moment ce vina pentru rezultatele slabe nu poate fi aruncată, la nesfârşit, doar pe insolvenţă.