Tehnicianul Petrolului a mărturisit că venirea lui Tchite la Petrolul, în campionatul românesc, a surprins lumea fotbalului din Belgia. Rednic a explicat însă că îl ştie de multă vreme pe fotbalist şi că l-a convins că venirea la Petrolul îi poate relansa cariera.

“Legitimarea lui Meme este un lucru foarte bun, va începe să ne ajute de la meciul cu FCSB, din semifinalele Cupei. Stă foarte bine din punct de vedere fizic, el s-a antrenat, chiar dacă nu are meciuri în picioare. Îl cunosc de mai multă vreme, am dorit să-l aduc la Standard, am fost şi la o emisiune împreună şi am ţinut legătura. S-a interesat şi el, a mai întrebat, are informaţii inclusiv de la Fatai. Avea nevoie şi el să revină, nu mai jucat de 7-8 luni. A acceptat toate condiţiile, a semnat şi sunt convins că ne va ajuta foarte mult”, a declarat antrenorul Petrolului miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tchite a participat la antrenamentul de miercuri alături de noii săi colegi. Rednic spune că va fi apt de joc repede, chiar de la meciul cu FCSB din prima şansă a semifinalelor Cupei României. Partida este programată pe data de 5 martie, pe stadionul Ilie Oană, de la ora 21.30.

Pentru returul care se va disputa pe 4 aprilie, Petrolul l-ar putea avea apt de joc şi pe Toto Tamuz, care ar putea întregi astfel un atac formidabil care să mărească considerabil şansele Petrolului la calificarea în finală.

Tot până atunci, lupii ar mai putea avea sub contract încă doi jucători noi, Ilombe Mboyo (27 de ani), dar şi un alt fotbalist despre care Rednic spune că are deja bagajele făcute pentru România.