CSU Asesoft a furnizat cea mai mare surpriză din actual ediţie a EuroCup învingând la Valencia, în urmă cu o săptămână. În această seară, gruparea spaniolă va evolua în Sala Olimpia. Şi, de data aceasta, va fi conştientă că CSU Asesoft nu este chiar nimeni şi, astfel, va fi pregătită din toate punctele de vedere.

Pentru ploieşteni, marea victorie din Spania a scris o cea mai frumoasă pagină din palmares. Campionii îşi doresc mult să mai scrie una, deşi, odată ce Valencia a fost deja avertizată în cel mai impede mod cu putinţă, va juca la Ploieşti cu mult mai multă atenţie.

„Săptămâna trecută ne-am recăpătat încrederea în forţele proprii, drept pentru care nu avem motive să ne temem înaintea acestui joc. Să câştigi în Spania ne-a demonstrat tuturor că putem face lucrurile să meargă şi la acest nou nivel. Meciul de la Ploieşti va fi însă cu totul altul, întrucât spaniolii vor dori să se revanşeze, dar noi suntem pregătiţi pentru o nouă minune în faţa fanilor noştri”, a declarat antrenorul Vladimir Arnautovic.

Cutremurul de la Valencia l-a răsturnat pe antrenorul Velimir Perasovic cu scaun cu tot. Croatul a fost demis, iar funcţia de antrenor principal a fost preluată de secundul său, spaniolul Carles Duran. Conform csuasesoft.ro, la primul meci în calitate de „principal”, Duran a condus „liliecii” către victorie în partida de campionat, de la finele săptămânii trecute, cu UCAM Murcia, scor 81-63, Valencia consolidându-şi locul 6 în „Liga Endesa”. „Respectăm echipa din Ploieşti, dar în acelaşi timp am mare încredere în jucătorii mei. CSU Asesoft a învins pe teren propriu pe Lietuvos Rytas şi Banvit Bandirma, motiv pentru care nu ne va aştepta deloc o partidă uşoară. Vladimir Lucic nu a făcut deplasarea în România, el nu a jucat nici sâmbătă şi face mari eforturi pentru a putea fi prezent pe parchet în weekend, împotriva Sevillei”, a declarat pentru site-ul oficial al Valenciei antrenorul Carles Duran. În afara lui sârbului Lucic, alţi doi jucători importanţi care vor lipsi din garnitura oaspeţilor sunt spaniolul Van Rossom şi ucraineanul Lischuk, care nu au evoluat nici în jocul tur. În schimb, Carles Duran îl va trece pe foaie pe puştiul de doar 17 ani, Pablo Perez, de la echipa secundă a Valenciei.