Campionii României s-au calificat în premieră în Top32 EuroCup, iar miercuri debutează în Grupa N, pe teren propriu, în faţa unui adversar dificil, Kuban Krasnodar. Pe care însă l-a învins o dată, în urmă cu 10 ani, atunci când se numea Lokomotiv Rostov, în finala FIBA Europe Cup, scor 75-74.

Jocul este programat de la ora 19.30, iar cei de la Asesoft sunt hotărâţi să mai facă o surpriză în Europa.

Declaraţii (csuasesoft.ro):

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: “Vom încerca să dăm totul miercuri seară în faţa unei echipe care nu a pierdut în precedentele 5 deplasări din sezonul regulat. Jucătorii mei s-au pregătit foarte bine pentru această partidă şi dorinţa noastră este să demonstrăm întregii Europe că CSU Asesoft este o echipă redutabilă în faţa propriilor fani. Am câşigat FIBA Europe Cup în 2005 în faţa lui Lokomotiv Rostov şi vom face tot posibilul să repetăm istoria şi să ne apropiem victoria. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci cu siguranţă ne vom bucura de o confruntare pe cinste pentru un asemenea nivel”.

Dragan Labovic, extremă de forţă CSU Asesoft: “Principalul nostru avantaj înaintea acestei partide constă în faptul că evoluăm la Ploieşti şi avem obligaţia de a ne proteja terenul propriu. Nu ne va fi uşor, întrucât Lokomotiv Kuban are în componenţă jucători valoroşi, care pot face oricând diferenţa. Am încredere în coechipieri, de asemenea şi în fanii noştri, şi mă aştept la o luptă dură pe parchet. O victorie împotriva lui Lokomotiv, la momentul actual, ar reprezenta un miracol pentru toţi, dar noi suntem pregătiţi să îl îndeplinim”.