E greu pentru unii, ştiu. E greu pentru ei cu latina cum la fel de greu le este să priceapă fotbalul. Dar ei cred că e suficient că se uită: la fotbal şi la titlul ăsta! În schimb, pentru alţii, cei mai mulţi cred eu, este simplu. Nu e nicio filosofie nici într-un caz, nici în altul.

Bref, Grozav e fotbalist şi e înjurat de către unii pentru că ei nu pot pricepe ce înseamnă să fii. Nu fotbalist, ci aşa, în general. Apoi, iar nu e nicio filosofie în faptul că Petrolul Ploieşti s-a calificat în 10 oameni în faţa unei echipe olandeze slabe, care a fost umflată de către marii specialişti doar pentru că bătuse acasă pe Heracles Almelo. Contra a avut încredere în Grozav, a anunţat încă de duminică seara, după meciul cu FC Braşov, că are nevoie de Grozav pentru a-i câştiga meciul din Olanda şi a anunţat încă de la finalul meciului tur, de la Ploieşti, că e sigur de faptul că Petrolul va marca. Per ansamblu, doar dacă erai orb nu puteai vedea diferenţa dintre echipe, în favoarea Petrolului. Dar şi atunci, probabil ţi-o imaginai ascultând comentariile.

Petrolul s-a calificat în playoff-ul Europa League graţie golului marcat de Grozav. Aşa merita, parcă, să se întâmple, după toate episoadele nefericite prin care a trecut echipa la meciurile de acasă şi prin care a trecut Grozav. Gicu nu a închis gura nimănui, ci le-a deschis pe toate. Şi din toate au ieşit sunete ce au vrut să contureze bucuria. Asta nu înseamnă că ceilalţi băieţi ai Petrolului, din echipă şi din tribune, nu au un mare merit. De fapt, suporterii şi ceilalţi jucători au cel mai mare merit pentru calificare, dar meritul ăsta nu-l mai remarca nimeni dacă nu exista golul lui Grozav. Înjuraţi-l pe Gicu pentru că v-a făcut să trăiţi moment de bucurie în seara asta. Şi înjuraţi-l pe Contra pentru că l-a băgat în teren. Fiţi şmecheri, nu vă lăsaţi păcăliţi de scor! Vorba aia: putea să nu dea scăriţă cu Pandurii şi să o dea în zid la lovitura liberă care a calificat Petrolul. “Nesimţitu`”, ăla pe care l-aţi trimis la vestiare cu ochii în lacrimi, cocoşat de insultele voastre, şi-a permis şi el să vă facă să plângeţi! Dar de bucurie. Puneţi-vă tricouri pe care să scrie: “Eu îl înjur pe Grozav” şi mergeţi în galerie! Vă ţine? Hai, ciocu`mic şi ochii la televizor, că azi e tragerea la sorţi pentru playoff!