Transferul jucătorului Victoraş Astafei de la clubul Oţelul Galaţi la Petrolul a generat un litigiu între cele două cluburi. Deşi iniţial fotbalistul ar fi plecat gratis la Petrolul, în vară, lucrurile nu au stat chiar aşa, iar Oţelul şi-a cerut drepturile la instanţele din fotbalul românesc. Federaţia Româna de Fotbal prin Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a admis cererea clubului gălăţean. Surse din cadrul clubului ploieştean au dezvăluit că urmare a înţelegerii dintre cele două grupări, suma a fost stabilită la 10.000 de euro, iar termenul scadent pentru plată a fost stabilit la 30 decembrie 2014.

Neplata acestei sume ar atrage pentru Petrolul sancţiunea depunctării în clasament cu 2 puncte, depunctare care ar continua dacă se înregistrează alte întârzieri la plata datoriei.

Din păcate, situaţia actuală a clubului Petrolul Ploieşti este una extrem de încâlcită, conturile bancare fiind blocate de ANAF pentru aproximativ 1.200.000 euro şi de către organele penale pentru aproximativ 400.000 euro stabiliţi ca prejudiciu din infracţiunile de evaziune fiscală pretins săvârşite de conducere.

Reamintim că  Petrolul a primit deja o amendă de 3000 de lei deoarece nu s-a supus hotărârilor comisiei privind plata sumei către Oţelul, clubul ploieştean contestând amenda. Cazul se va judeca pe data de 14 ianuarie 2015 de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF, la o zi după ce Tribunalul Prahova se va pronunţa în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei clubului Petrolul.