Echipa naţională de minifotbal a României a câştigat pentru a cincea oară titlul european, după ce s-a impus duminică seară în finala competiţiei, scor 1-0, contra Sloveniei.

Cvadruplă campioană europeană la minifotbal înainte de turneul final din Muntenegru din acest an, naţionala României a ajuns din nou în finală, după un parcurs perfect. În grupe, tricolorii au câştigat cu 2-1 contra Sloveniei, 8-0 contra Lituaniei şi 1-0 contra Greciei.

A urmat sfertul cu Scoţia, câştigat greu, 3-2, în timp ce în semifinale, echipa antrenată de Tiberiu Lajos s-a impus cu 2-1 în faţa Cehiei.

Iar finala contra Sloveniei a fost una nebună. Cu doar două minute înainte de finalul celor 40 de minute regulamentare, Crăciun a marcat cu câlcâiul pentru a aduce a şaptea victorie consecutivă la turneul final disputat în Muntenegru, scor 1-0, contra echipei pe care românii o învinseseră şi în grupe.

A fost al cincilea titlu consecutiv pentru tricolori, care învinseseră Slovacia, Cehia, Muntenegru şi Croaţia în celelalte finale:

2010: România - Slovacia 8-0

2011: România - Cehia 5-4 d.l.d. (3-3 după timpul regulamentar)

2012: România - Muntenegru 2-1

2013: România - Croaţia 2-0

2014: România - Slovenia 1-0

Prosport.ro