Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a fost în această săptămână în faţa unei instanţe din Spania, pentru a lămuri acuzaţiile de evaziune fiscală care i se aduc de procurori.

Atacantul lui Real Madrid le-a declarat judecătorilor că are încredere totală în consilierii săi fiscali, că sunt cei mai buni şi că i-au transmis că nu se face vinovat de fraudă fiscală.

„Nu înţeleg multe despre lucrurile acestea. Am doar şase ani de şcoală şi singurul lucru pe care îl ştiu este să joc fotbal bine. Dacă ei îmi spun „Cris, nu e nicio problemă!”, eu îi cred. Am încredere în consilierii mei, sunt cei mai buni. Îi plătesc bine, fac o treabă bună şi las totul în mâinile lor”, a declarat Cristian Ronaldo în faţa instanţei, potrivit presei spaniole.

Însă starul portughez riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare şi o amendă de 75 de milioane de euro, dacă va fi găsit vinovat că a fraudat statul spaniol cu 14,7 milioane de euro.

La sfârşitul lunii mai, un alt fotbalist important, Lionel Messi, a fost condamnat în apel la 21 de luni închisoare cu suspendare, pentru fraudă fiscală. Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona a fost acuzat că, împreună cu tatăl său ar fi păgubit fiscul spaniol cu suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 şi 2009.

Procurorii spun că Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveţia şi Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.