Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută după ce s-au vândut drepturile de televizare a Ligii 1 pentru următorii cinci ani, că va cere Federaţiei Române de Fotbal să facă un nou dosar de licenţiere pentru promovarea din Liga 2. Dacă solicitarea lui Iorgulescu va fi acceptată, va fi pusă în aplicare din sezonul fotbalistic următor.
LPF vrea condiţii mult mai dure de licenţiere, dorind, în acest mod, să nu mai vadă în Liga 1 echipa care să nu aibă stadioane cu condiţii de primă ligă. E un atac direct al lui Iorgulescu, chiar dacă nu a numit echipele, împotriva unor formaţii ca Academica Clinceni, Sportul Snagov şi Chindia Târgovişte, care nu au stadioane şi condiţii să joace în Liga 1.
"Afectează promovarea cluburilor mici în Liga 1, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi condiţii pentru a juca în Liga 1. Din acest punct de vedere, suntem în discuţii cu FRF să facem nişte schimbări, pentru că nu le mai putem acorda graţiere să joace un an în altă parte, în alte localităţi unde găsesc stadion omologat. Nu se mai poate face ceva acum, ci trebuie anunţat cu un an înainte. Aşa nu se mai poate, pentru că ne trezim că intră în Liga 1 echipe ca... Hermannstadt, care a primit perioadă de graţiere să joace în altă parte, fiindcă nu are stadion şi şi-l renova pe cel propriu până la finalul anului, şi nici acum nu joacă pe propriul stadion. Ne gândim ca, pe viitor, cele care nu îndeplinesc condiţiile de licenţiere să nu promoveze", e de părere Gino Iorgulescu.
În acest moment, în Liga 2, cu opt etape înainte de finalul sezonului, lider este Academica Clinceni, cu 70 de puncte, iar pe locul 2 se află Chindia, cu 66 de puncte. Pe locul 3, de baraj, e Universitatea Cluj (63 pct.), urmată îndeaproape de Sportul Snagov (60) şi Petrolul Ploieşti (59).
Clinceniul şi Snagovului sunt din Ilfov, nu au condiţii de Liga 1 şi nici suporteri, în timp ce Chindia nu are stadion.
Săptămâna trecută, şi Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, a spus că nu se mai poate continua în acest ritm, cu echipe din Ilfov, fără spectatori, în prima ligă, şi propunea o fuziune între Academica Clinceni şi Rapid. ”Cred că Academica Clinceni ar trebui să facă o combinaţie cu Rapid. Bă, să ne trezim! Unii suporteri cred că ei sunt echipele, nu patronul. Ce vreţi? Să fie doar comune de lângă Bucureşti în Liga 1? Suntem nebuni cu toţi? Chiajna, Voluntari, Otopeni, Clinceni, Snagov... Suntem nebuni? Oraşe ca Timişoara, Arad, Constanţa sau Ploieşti nu au echipe în Liga 1. Nu se poate aşa ceva! Unde aţi mai văzut asta?”, a declarat Dragomir.
Pe cine aşteptau şi cine intră pe uşă: în loc de "U" Cluj şi Petrolul s-ar putea să promoveze Clinceni şi Târgovişte
Liga Profesionistă de Fotbal a vândut astăzi drepturile de televizare ale Ligii 1, pentru următoarele cinci sezoane, pentru 28 de milioane de euro, plus TVA, de ediţie de campionat, către aceleiaşi firme care le deţine şi acum.
"Vreau să vă spun că s-a aprobat în Adunarea Generală semnarea contractului cu firma care deţine în acest moment drepturile TV, pentru o perioadă de cinci ani, cu o valoare de 28 de milioane, cu TVA. Nu intrăm în amănunte. Meciurile vor fi difuzate pe Digi Sport, Look, Telekom. S-a votat cu 13 la 1 în favoarea contractului pentru drepturile TV. Singurul club care s-a opus a fost CS U Craiova. Motivul pentru care au votat împotriva a fost că nu le convenea modul în care se fac programările la TV", a spus Gino Iorgulescu, la finalul Adunării Generale la LPF.
Actualul contract, semnat în 2014 cu firma ISB, din Malta, pentru 27,5 milioane de euro net pe an, expiră în această vară.
Sursele ProSport afirmă că şefii cluburilor din Liga 1 au votat în favoarea contractului pentru că, pe de o parte, depind de aceşti bani, iar pe de alta îşi dau seama că sezonul viitor nu va produce schimbări spectaculoase pentru apetitul microbistului român.
"Spaima" Ligii, a deţinătorilor de drepturi TV şi a televiziunilor care transmit meciurile (DigiSport, TelekomSport, LookSport) este că la vară ar putea promova în Liga 1 şi Academica Clinceni, actualul lider al Ligii 2, care are 7 puncte avans faţă de locul 3 cu 8 etape înaintea finalului de sezon.
Iorgulescu şi ai lui aşteptau promovări din partea Universităţii Cluj şi a Petrolului, unele care ar fi ridicat nivelul de interes, dar s-au trezit cu Academica Clinceni (locul 1) şi Chindia Târgovişte (locul 2), echipe fără baze mari de fani, care foarte probabil nu vor juca pe terenul propriu dacă promovează şi care sunt lipsite de interes pentru microbistul obişnuit.
Decizia care ar putea netezi calea Petrolului spre Liga1! LPF vrea schimbarea licenţierii pentru ca echipele modeste să nu mai promoveze din Liga 2
17 aprilie 2019
(77 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Fostul petrolist Bokila s-a depărţit de Dinamo
(18 februarie 2018)
1385 vizualizări
CSU Asesoft a amânat dubla din sferturile Cupei României
(26 decembrie 2014)
248 vizualizări
Rednic: „ Nu Vasilache trebuia să execute penaltyul!”
(18 aprilie 2015)
449 vizualizări
Concurs de table Yell Wolf Pub/ Regulament
(7 octombrie 2013)
929 vizualizări
Fanatik după Mutu
(23 noiembrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
212 vizualizări
Prima reuniune oficială la Hipodrom: armăsarul Suvenir a câştigat Cursa „Premiul de Paşte”!
(15 aprilie 2017)
157 vizualizări
Promoţii pentru suporteri, la Yell Wolf Pub
(5 octombrie 2013)
628 vizualizări
Câteva cazuri de interpretare greşită a meciului România – Insulele Feroe
(30 martie 2015 - Ciprian RADU)
779 vizualizări
Florin Bercea a discutat despre datoria Petrolului la ANAF
(5 decembrie 2014)
461 vizualizări
Scrisoare deschisă către Via Insolv. Suporterii cer lămuriri administratorului judiciar de la Petrolul
(9 martie 2016)
472 vizualizări
FOTO: Reunirea Petrolului. Lista jucătorilor prezenţi la primul antrenament
(2 august 2016)
636 vizualizări
Echipele de handbal vor supravieţui. CSM revine asupra deciziei de retragere din campionat
(21 septembrie 2016)
148 vizualizări
Irina Begu a învins-o pe Garbine Muguruza, locul 4 mondial, şi s-a calificat în optimile Madrid Open
(3 mai 2016)
149 vizualizări
Clubul Petrolul Ploieşti anunţă măsuri extraordinare ca urmare a evoluţiei slabe a Lupilor Galbeni prin reducerea salariului lunar cu 50%
(26 octombrie 2020)
626 vizualizări
Hoban s-a calificat în playoff-ul UCL, dar n-a uitat Petrolul. Mesaj pentru Ploieşti
(4 august 2016)
154 vizualizări
România, victorie mare, joc ”mic”
(8 septembrie 2014 - Edi MOLDOVAN)
360 vizualizări
Bronz pentru judoka de la CSM Ploieşti
(25 martie 2014)
121 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Descoperă anotimpul cu magie şi răsfăţ la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 4 noiembrie 2024
-
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump sau Kamala Harris?
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump a câstigat cel de al doilea mandat de presedinte al SUA
Publicat la data de 6 noiembrie 2024