Ne-am temut de meciul cu ASA Târgu Mureş, încât aproape am uitat că Petrolul este, totuşi, Petrolul. Petrolul într-o zi bună, în care lupii au intrat cu poftă de joc, în care Albin şi Teixeira s-au reunit, în care Tamuz a vrut să arate că joacă la Ploieşti. Zi de meci pe care Alcenat ne-o face întotdeauna frumoasă. Matematica lui Pustai nu putea pleca decât de la ipoteza că galben-albaştrii trebuie luaţi tare. Asta au încercat elevii săi preţ de câteva minute, la început. După aceea, au fost nevoiţi să dea înapoi. Şi, într-un sfert de oră, au fost aşezaţi cuminţi, în bancă. De la Alcenat a plecat faza primului gol: centrare cu exteriorul paralel cu poarta, Tamuz a oprit mingea şi a făcut ceva ce depăşeşte ştiinţa exactă. A fost creaţie pură, pasă cu călcâiul, mai departe, la Albin. Minge pe stângul, toată poarta în faţă! Albin nu putea rata! A şutat perfect, uşor cu exteriorul. Aşa cum îi place. Luaţi lecţii, mureşeni! Şi din fază fixă. De Lucas a executat perfect un corner de pe dreapta, Geraldo s-a înălţat şi i-a luat faţa portarului Stăncioiu. 2-0, din minutul 21.  Atât le-a luat lupilor să rezolve problema ASA Târgu Mureş.

În repriza a doua, ardelenii au fost lăsaţi să mai mişte, să stea mai mult în jumătatea lupilor. N-au dat însă impresia că pot schimba tabela stadionului Ilie Oană. În dreptul lor a rămas zero. La goluri, pentru că la joc au punctat câte ceva.  O “finală” a fost câştigată. Mai sunt trei.

Petrolul – ASA Tg. Mureş 2-0 (2-0)

Marcatori: Albin (16), Geraldo (21)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Ipsa, Satli – Filip, De Lucas – N’Koyi (46 Nepomuceno), Albin, Teixeira (62 Mustivar)– Tamuz (85 Pastorini). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

ASA: Stăncioiu – Feussi, Constantin, Bejan, Sepsi – Mureşan, Gorobsov (57 Zicu) – Hora, Goga, Bumba (57 Voiculeţ)– Axente (46 Henrique). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Geraldo (51), Nepomuceno (71), Mustivar (87) / Bejan (29, 89), M. Constantin (32), Bumba (53)

Cartonaşe roşii: Bejan (89)

Arbitri: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Ovidiu Artene (Vaslui). Obs: Cornel Sorescu (Piteşti), Paul Mincu (Bucureşti)

FOTO: ProSport