Petrolul, sub bagheta lui Mulţescu, va fi o echipă mai ofensivă, nea Gigi fiind un antrenor căruia îi place fotbalul de atac. Aşa spuneau specialiştii atunci când Mulţescu a fost numit antrenor la Petrolul. Hai să vedem!

În campionat, cu Lucescu antrenor, Petrolul a jucat 7 meciuri în care a marcat 14 goluri şi a primit 5. Cu Mulţescu la timonă, echipa a disputat 6 meciuri, în care a marcat 8 goluri şi a primit 4! Cu Lucescu antrenor, Petrolul, în 7 meciuri, a bifat un singur joc în care nu a marcat, cu Mulţescu, în 6 jocuri, are deja două meciuri fără gol marcat! Cu Lucescu antrenor, Petrolul a înregistrat cele mai clare victorii din sezon, 4-1 cu Botoşani şi 5-1 cu CSMS Iaşi, cu Mulţescu cel mai clar succes este 3-1 cu Viitorul, în deplasare.

Şi atunci, care e ofensiv, care e defensiv?

E cert că jocul Petrolului s-a schimbat odată cu venirea lui Mulţescu, dar pare la fel de cert că s-a schimbat în rău! Că ajung mai multe mingi în careul advers este egal cu zero, dacă echipa marchează mai puţin!

Senzaţia evidentă este aceea că există o fractură de comunicare între jucători şi antrenor. Ori Mulţescu nu ştie să le explice clar partitura pe care şi-o imaginează el, ori jucătorii nu înţeleg ce le explică, jucând din inerţie şi din experienţa dobândită până acum.

Actuala echipă a Petrolului are un joc mult mai dezarticulat decât înainte, schimbările imaginate de Mulţescu, inclusiv ca sistem de joc, fiind falimentare, până acum. Ca să nu mai spun că nea Gigi „i-a câştigat” pe Astafei şi Filip, uitând să spună că i-a pierdut pe Albin şi De Lucas, de exemplu, fotbalişti care joacă mult sub nivelul lor, de când antrenor este Mulţescu.

Cu perspectiva a trei meciuri grele, la U Cluj, cu ASA Târgu Mureş şi cu Dinamo, Petrolul şi Mulţescu trebuie să schimbe ceva. Dacă se mai poate!