Victoria Petrolului în meciul contra Ceahlăului se încadrează pe aceste coordonate. Prea mici, pentru Petrolul lui Mulţescu! Aşa au fost nemţenii lui Florin Marin, la acest joc, în care, după ce a fost pe Ilie Oană, Petrolul putea să se impună la o diferenţă mult mai mare.

Prima repriză, cel puţin, a fost una în care a existat o singură echipă pe teren, Ceahlăul fiind foarte, foarte slabă, în special pe fazele de construcţie şi finalizare. De fapt, singurele momente ofensive ale nemţenilor, în primul mitan, au fost acelea în care au fost surprinşi în ofsaid. În rest, dacă Pecanha nu era în poartă, nici nu ar fi contat.

A contat, în schimb, faptul că Petrolul a avut o sarabandă de ocazii, a jucat cu adevărat ofensiv, în sitemul 4-4-2, cu Tamuz şi Astafei în faţă. Dar, pe cât de multe situaţii de poartă şi-a creat, pe atât de mult a ratat! A fost nevoie de Geraldo, care a reluat cu capul, din 6 metri, o minge trimisă de Teixeira din lovitură de colţ, pentru ca Petrolul ”să spargă cazemata” până la pauză.

Fotbalul şampanie din prima repriză nu a mai avut la fel de multe bule în partea secundă, oaspeţii ieşind mai curajos la atac şi având şansa egalării, prin Popadiuc, intrat după pauză. Şutul lui a fost respins senzaţional de Pecanha şi Petrolul a avut cale liberă spre succes. Mai ales după ce Albin, şi el intrat la pauză, a accelerat în stilul caracteristic şi i-a pasat lui Tamuz în marginea careului de 16 metri. Israelianul a driblat eficient, spre interior şi a şutat imparabil, în vinclu, stabilind scorul final, 2-0 pentru Petrolul. Doar 2-0!

Paradoxul acestui joc avântat este acela că echipa nu marchează mai mult, dar nici nu primeşte gol. Zicala aia perimată care spune ”cea mai bună apărare e atacul” redevine actuală la Petrolul de astăzi. Şi adversara Petrolului de ieri seară a constatat asta pe pielea ei!

În fine, alta la rând! Sau, mai bine zis, Astra la rând!