Oamenii ăştia de la BGS dovedesc, prin acţiunile lor, cât de greu le este să înţeleagă faptul că au fost penibili. Unul care nu realizează asta, încearcă să acopere penibilul anterior, cu unul nou-nouţ, strălucitor de prost.

După ce au minţit că nu au folosit mănuşi cu ţine, că nu au folosit echipamentul din dotare, după ce au angajat brute ordinare, dezumanizate, pe care le-au mai şi plătit ca să umple oamenii de sânge, cei de la BGS vor să pară corecţii corecţilor şi dau un comunicat în care creionează o mândreţe de aberaţie:

 

Declanşarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cît şi gruparea cunoscută sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiara, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit cîţiva agenţi de securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie. De asemenea, numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torţe) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncîndu-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor. Aceste materiale sînt de mici dimensiuni, iar, din informaţiile pe care le-am primit ulterior meciului, am aflat că au fost introduse pe stadion ascunse în lenjeria intimă, legea nepermiţîndu-ne percheziţia corporală amanunţită, ci doar un control sumar.

 

Asta se spune în comunicatul BGS. Normal, adică suporterii sunt de vină, iar viţeluşii blânzi ai BGS-ului au privit, ca boii, cu ochii umeziţi, cum nişte derbedei făceau scandal. Aşa vreţi să se creadă? Sunteţi cu toată ţigla pe casă, când spuneţi asta?

Sau când spuneţi că obiectele au fost ascunse în chiloţi şi vă exprimaţi nemulţumirea că nu-i puteţi controla pe oameni şi acolo.

Apoi, aruncaţi nişte întrebări, ca nişte chestiuni la care toată lumea ar trebui să fie atentă ( ceea ce este îngroşat este extras din comunicatul BGS)

 

- De ce întotdeauna conflictele cu toate forţele de ordine (nu doar BGS) pornesc din zona peluzelor, cauzate de aceleaşi grupuri de suporteri care se autointitulează –ultras?

 Pentru că suporterii aceia chiar sunt ultrasi şi pentru că, de multe ori, pe aceştia îi provocaţi, tocmai prin acţiunile voastre ostentative. Pentru că ei reacţionează, nu suportă să fie umiliţi. D-aia!

- Cum este posibil ca în restul stadionului să fie păstrată ordinea şi să nu existe niciun fel de incidente?

Pentru că în restul stadionului nu sunteţi interesaţi nici voi de ceea ce se întâmplă şi, ca atare, nu acţionaţi ostentativ. Oamenii lăsaţi în pace nu au de ce să facă scandal, decât dacă sunt nebuni!

- De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi, chiar şi în contextul în care încalcă legea în mod flagrant şi repetat, provocînd daune materiale, fizice, sportive şi morale întregii Românii?

Sunt victimizaţi tocmai pentru că-i bateţi ca pe animale, îi umpleţi de sânge, iar opinia publică nu poate tolera asta! Dacă v-aţi comporta firesc, nu ar victimiza nimeni pe nimeni.

 

- Ia cineva în considerare reacţia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea şi stoparea huliganilor?

Toată lumea normală ia în considerare asta. E cert că există şi suporteri care vin la meciuri pentru altceva, nu pentru fotbal, iar pentru aceia nu sare nimeni de fund în sus dacă sunt evacuaţi. În schimb, dacă bateţi la întâmplare şi umpleţi oamenii de sânge, îi loviţi şi când sunt căzuţi, huliganii sunteţi voi, nu ei!

Problema se va rezolva doar în momentul în care firme ca BGS nu vor mai fi angajate de nimeni. Dacă nu va plăti nimeni pentru serviciile unor brute, nu veţi mai avea din ce să vă plătiţi animalele din dotare. Care-şi spun agenţi de pază şi ordine! Cu excepţiile de rigoare, desigur!