După o săptămână de cantonament, Petrolul a încheiat stagiul de pregătire centralizată cu un meci amical împotriva Viitorului Constanţa. Petroliştii au ratat mult, au luat meciul pe cont propriu, cu Albin la timonă, şi au câştigat clar, doar cu 3-0. Daor atât, pentru că nici nu au forţat, dar diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a fost, din nou, reliefată şi prin scor. Astafei, Ipsa şi Mareş au fost marcatorii Petrolului, la capătul unui antrenament reuşit.

Cât timp Mulţescu a ţinut în teren titularii, meciul a fost unisens. Spre poarta lui Buzbuchi. Abia după ce au intrat pe teren toţi ceilalţi jucători din lotul petrolist, apţi pentru acest joc, Viitorul a mai apărut pe faza ofensivă. Meci fără istoric, în care rezultatul a fost ultimul lucru pe care l-a vizat Mulţescu.

De la Petrolul au absentat Alcenat, Nepomuceno şi Tamuz, convocaţi la echipele naţionale, dar şi Cobrea, Marinescu, Mustivar şi Fanchone, indisponibili din cauza unor accidentări mai mult sau mai puţin grave.

Cea mai neplăcută situaţie o are Fanchone, fundaşul francez având o leziune fibrilară, fiind indisponiil pentru cinci săptămâni. Tocmai acesta a fost motivul pentru care Satli a jucat iar fundaş stânga, şi a făcut-o bine.

Ca element interesant, la acest joc, preţ de câteva minute, toţi cei trei uruguayeni din lotul petrolist, Albin, Pastorini şi Gallegos s-au aflat în echipa lupilor în acelaşi timp. Poate fi şi acesta un puncte de plecare pentru viitor.

Şi tot ca element interesant, Hagi a dominat fundalul sonor de pe Ilie Oană, ţipând la jucătorii săi. Doar până când Petrolul a deschis scorul, apoi s-a liniştit, împăcat cu ideea că vorbele unui jucător genial nu pot anihila jocul unei echipe care are cel puţin o clasă peste cea a Regelui.