Conferintele de presa ale Petrolului  dau senzatia de deja-vu. Orice antrenor al gazarilor isi doreste sa castige insa totul ramane in stadiu de dorinta. La una din ultimele conferinte de presa, Razvan Lucescu declara ca isi planificase trei victorii la rand, dintre care una cu Steaua. Victoriile nu au venit, iar meciul cu Steaua nu l-a mai prins pe banca. Insa nu limbajul de lemn din conferinte deranjaza ci jocul echipei, aflat in mare suferinta.

In conferinta de presa de ieri, inaintea meciului cu Viitorul, antrenorul Gheorghe Multescu a declarat : „ Până la următoarea pauză a campionatului, de la începutul lunii viitoare, trebuie să câştigăm cu Viitorul şi cu Gaz Metan. Meciul de duminică e foarte important pentru noi. E nevoie să învingem pentru a rămâne în plutonul fruntaş şi să ne menţinem această atitudine ofensivă. Vreau ca victoriile să fie urmarea firească a jocului pe care îl vom presta. Meciul cu Viitorul este o întâlnire dintre doi prieteni sau între doi fraţi, unul mai mare şi celălalt mai mic, pentru că ţin foarte mult la Gică Hagi. Avem experienţa tristă a sezonului trecut, când am pierdut cu Viitorul la Chiajna, iar din acest punct de vedere suntem rezervaţi şi preocupaţi să rezolvăm problemele jocului şi să câştigăm".

In meciul de maine, Multescu va putea conta si pe Teixeira care si-a ispasit cele trei etape de suspendare, lipsa sa fiind resimtita extrem de mult  in meciul cu Steaua, si nu numai.

Referitor la atmosfera din lot, Multescu apreciaza ca ea este buna si ca ultimele tensiuni de la club nu ar fi afectat mentalul echipei. Speram ca cele afirmate de antrenor sa fie corecte, dar exista temerea ca situatia nu ar sta chiar asa. Cu un limbaj mai bolovanos, Multescu a declarat si faptul ca exista o intrecere in cadrul lotului pentru titularizare, cu rezultate benefice. "Este o atmosferă de muncă, de întrecere pentru câştigarea tricoului. Băieţii sunt destinşi, vom rămâne modeşti şi vom încerca să ne facem cât mai bine treaba pentru a aduna puncte. Vreau să fim cât mai pragmatici, să facem tot ce depinde de noi pentru a ne impune, să nu mai greşim, iar acest aspect trebuie corectat cât mai repede. Se poate câştiga titlul, cum să nu! Dacă ne completăm lotul şi vom ajunge la un nivel fizic cât mai bun, atunci ne putem bate pentru acest obiectiv, în paralel dorindu-ne şi Cupa. Mai e mult de jucat, avem tot timpul să ne revenim".