Câţi bani încasează câştigătoarea Champions League 2020

Pentru câştigarea trofeului Champions League, Bayern va încasa 4 milioane de euro. Pe lângă această sumă, bavarezii vor primi încă 3.5 milioane pentru participarea în Supercupa Europei.

 

Pentru accederea în finala Champions League, Bayern Munchen şi PSG au primit câte 15 milioane de euro. În total, până în ziua finalei, cele două formaţii au primit câte 100 de milioane din partea UEFA, pentru parcursul din acest sezon al Champions League.

 

Unicul gol la finalei de la Lisabona a fost marcat de Kingsley Coman (24 de ani), în minutul 59. Nemţii au câştigat toate cele 11 meciuri jucate în acest sezon de UCL.

 

Ce parcurs au avut PSG şi Bayern până în finală

Paris Saint-Germain a ajuns în finală după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Club Brugge şi Galatasaray, în fazele eliminatorii învingându-le pe Borussia Dortmund (3-2, la general), Atalanta (2-1) şi RB Leipzig (3-0).

 

De-a lungul acestui sezon de Champions League, PSG a pierdut un singur meci până la finală, a marcat 25 de goluri şi a primit doar 5. Cei mai buni marcatori ai francezilor sunt Mauro Icardi şi Kylian Mbappe, ambii cu câte cinci reuşite.

 

De partea cealaltă, Bayern a arătat o forţă şi mai mare în plan ofensiv. Campioana din Bundesliga a câştigat toate meciurile din grupa cu Tottenham, Olympiacos şi Steaua Roşie, iar ulterior le-a eliminat pe Chelsea (7-1, la general), Barcelona (8-2) şi Lyon (3-0)

 

În total, bavarezii au înscris de 42 de ori şi au încasat în doar 8 ocazii. Cel mai bun marcator este Robert Lewandowski, care a punctat de 15 ori. Polonezul îi poate depăşi în această seară recordul lui Cristiano Ronaldo pentru cele mai multe goluri reuşite într-un sezon de Champions League, 17.

 

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro