Pentru un suporter petrolist, meciul cu CFR reprezintă una dintre cele mai dragi amintiri. Pe 1 iunie 2013, de ZIUA COPILULUI, ne-am bucurat ca  nişte copii după câştigarea finalei CUPEI ROMÂNIEI, 1-0 contra clujenilor din Gruia, gol Bokila în min. 8. Era a treia cupă din panoplia găzarilor, iar prietenul Dragoş Trestioreanu a titrat atunci NOAPTEA PENTRU CARE A MERITAT SĂ MĂ NASC ! De atunci, aştept fiecare meci cu CFR cu un interes aparte.

Pentru un statistician însă, istoria duelurilor cu actuala echipă a lui Miriuţă este uimitoare. Din cele şase confruntări ale EPOCII CONTEMPORANE, unul singur a fost tranşat (e vorba de meciurile din campionat ale ultimelor trei ediţii). Anul trecut, tot în această perioadă, după o zi în care plouase abundent, Petrolul conducea cu 2-0, pe Ilie Oană, după doar 10 minute. Clujenii egalează însă până la pauză şi noroc cu golul lui Priso din final care ne aduce victoria cu 3-2! Toate celelalte dispute s-au încheiat la egalitate şi în toate 5 Petrolul a condus!!!  A fost de 2 ori 1-1 la Ploieşti, iar la Cluj 1-1, 2-2 şi iar 1-1 !

 Partidă de mâine seară are însă o încărcătură deosebită, fiindcă Petrolul este acum lider, iar victoria pe care o aşteptam atât de mult poate inaugura MARŞUL TRIUMFAL SPRE UN NOU TITLU. Şi, în acelaşi timp, poate grăbi CICATRIZAREA RĂNILOR după decepţia croată, amestec dureros de nedreptate, lipsa de încredere şi ghinion.

 E un duel interesant şi între cele (deocamdată) 4 titluri de campioană ale lupilor şi cele 3 ale feroviarilor, între echipele cu cei mai mulţi străini din Liga 1, între cluburile cu cele mai frumoase stadioane de la noi şi între puţinele grupări din România ce au un imn.

 Şi fiindcă un asemenea meci ar fi fost anost fără spectatori, salutăm decizia comisiei de recurs a FRF, care a făcut dreptate! HAI PETROLUL!