Imediat după tragerea la sorţi a playoff-ului din Europa League, care a stabilit că Petrolul va întâlni pe Dinamo Zagreb, au apărut şi reacţii de tot felul. Cele mai multe nu vizau şansele pe care Petrolul le are la calificarea în grupele acestei competiţii, ci pericolul pe care-l reprezintă fanii lui Dinamo Zagreb.

Renumiţi în Europa pentru daunele provocate, pentru incidentele cu alte galerii, dar şi pentru bătăile cu forţele de ordine, fanii lui Dinamo au ajuns să fie sperietoare pentru unii.

Glume de genul „plecaţi 300 la Zagreb şi mai veniţi 100” nu sunt suficiente pentru a-i speria pe fanii Petrolului.

Galeria Petrolului va merge, cu siguranţă, şi la Zagreb. Pentru că echipa nu se abandonează doar pentru faptul că suporterii adversarilor sunt violenţi!

Şi mai este un aspect important de semnalat. Există o cutumă în rândul galeriilor puternice prin care rivalitatea este alimentată şi de respect reciproc. Să nu creadă cineva că fanii lui Dinamo Zagreb nu au aflat şi ei, la rândul lor, că Petrolul are cea mai frumoasă galerie din România. Aşa că, dincolo de rivalitate, există şi o formă de respect.

Normal, asta nu înseamnă ca fanii lui Dinamo nu vor veni la Ploieşti cu chef de harţă sau că îi vor primi cu flori pe petrolişti, în Croaţia. Dar va fi un duel interesant, nu doar pe teren, ci şi în tribune. Atât la Ploieşti, cât şi la Zagreb.