Sunt unii care au început să critice prestaţiile lui Marinescu, din meciurile cu Flamurtari şi cu U Cluj. Unii care se consideră petrolişti!

Obiectiv vorbind, Laurenţiu Marinescu nu a fost în aceste jocuri acel fotbalist pe care-l ştim cu toţii. Nici nu putea să fie, aceşti „unii”, care-l critică, uitând că jucătorul a avut o pauză foarte lungă, cauzată de accidentări. Marinescu este un fotbalist adevărat, un câştig pentru Petrolul şi, dacă nu va mai avea probleme cu accidentările, va fi o piesă de bază în actuala echipă a Petrolului. Are viziune, are tehnică, are ultima pasă. Astea nu se pot şterge în urma accidentării. Pot fi probleme de ordin fizic, până când va deprinde, din nou, ritmul competiţiei, dar calitatea rămâne.

Problema nu e la Marinescu, ci la aceia care arată cu degetul spre el, mai ales după eliminarea din Cupa Ligii. Sunt acei oameni care fac sărbătoare din orice succes şi înmormântare din orice eşec. Ei nu vor înţelege niciodată fotbalul, decât la nivel formal, în funcţie de rezultat.

Adevăraţii petrolişti nu fac asta şi, în niciun caz, nu fac din Marinescu o ţintă după eşecul cu U Cluj.

Din punctul meu de vedere, Marinescu merită să fie căpitan la Petrolul chiar şi atunci când pe teren se află Mutu! Pentru că e mai petrolist decât oricare alt jucător din lot!