Aşa cum era de aşteptat, revenirea, de dată recentă, la cârma tehnică a echipei CS Cornu a tânărului antrenor Mihai Dinu, unul dintre cei mai promiţători tehnicieni prahoveni, a adus cu sine o motivare în plus a formaţiei de pe locul al VI-lea, care i-a rezistat puţin peste o repriză liderului campionatului Ligii A, ACS Petrolul ’52 Ploieşti. Chiar dacă a avut, ca de obicei, superioritate la posesie şi un raport de ocazii semnificativ, ploieştenii nu au reuşit, vreme de 46 de minute, să-l învingă pe bravul portar al cornenilor, Dumitrache, magnific în câteva faze de “unu la unu” cu adversarii. Astfel, primul mitan s-a încheiat cu 0-0, găzarii transferându-şi după pauză speranţele deschiderii scorului. Asta după ce risipa de energia a oponenţilor a cules roadele - fără gol în faţa unei trupe cu o medie mare de reuşite/meci.

A fost de-ajuns, imediat la reluare, de un şut imparabil, de la semidistanţă, al lui Păun, direct în vinclul din stânga al porţii Cornului şi, apoi, Petrolul s-a descătuşat. Intrarea ui Stănescu, în locul ghinionistului Vintilă, a adus cu sine, la doar 240 de secunde, desprinderea. Atacantul gorjean a înscris - “marcă înregistrată”, deja - cu capul, din careul mic, ulterior cornerului perfect, de pe stânga, al aceluiaşi Păun. Cel care a fost din nou „one man show”, el închizând şi tabela, după o suită de driblinguri, ce l-a adus, finalmente, în faţa porţii goale, acolo de unde a finalizat liniştit pentru 3-0.

Bine aşezaţi pe teren de către antrenorul lor, cornenii au făcut faţă atât cât i-a ţinut “benzina”, nu au depus însă deloc armele, ba chiar, în partea secundă a jocului, au avut două oportunităţi de a marca - prima de a agala la 1, iar următoarea, pentru un gol de onoare. Nu au avut noroc, reluările fiind necadrate. Nu se putea mai mult totuşi în faţa unei echipe care, chiar dacă nu punctează în cele dintâi 45 de minute de joc, sigur o face în următoarele tot atâtea. Că nu au fost mai mult de trei goluri, de data aceasta, “de vină” nu au fost numai ratările oaspeţilor - sărbătoritul zilei, Claudiu Tudor, căpitanul Petrolului ’52 care a împlinit 32 de ani chiar sâmbătă, oferind faza meciului, trasor de la 25 de metri, din unghi de 45 de grade, dreapta, în transversală! -, ci şi jocul defensiv bun dictat de Mihai Dinu. Joc care a ţinut tot atât cât a ţinut, repet, şi potenţa fizică a băieţilor săi.

Prezent şi la acest meci, Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, a dat, practic, un nou semnal că anunţul unei colaborări cu ACS Petrolul ’52 Ploieşti nu este chiar îndepărtat. Motiv pentru fanii “galben-albaştrilor”, prezenţi în număr mare şi la acest joc, să fie tot mai optimişti în ceea ce priveşte adjudecarea eventului local şi, apoi, a barajului de promovare în Liga a III-a.

CS Cornu: C. Dumitrache - Oae, Cortan, Ov. Gheorghe, Oaie - Gavrilă 5.5 (62 - I. Herea 5.5), Al. Zamfir (75, Sintulescu) - Simion (46, Jinga), Prodan (78, Oprea), Băiciou (cpt) - Şovăială. Antrenor: Mihai Dinu.

Petrolul ’52: Marinică - Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar - Chiriţă (79, Niţescu) - N. Popescu (75, Dumitrescu), Cl. Tudor (cpt: 76, Butufei), Păun, Dr. Gheorghe - Vintilă (65, Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Laurenţiu Piciu - Emil Mateescu şi Iulian Bălănescu.

Observator: Ion Andreoiu.

Cartonaşe galbene: Ov. Gheorghe (19), Dr. Gheorghe (36), Prodan (41), Oprea (90).



Foto: www.sportonlineph.ro