Nu doar pentru ceea ce a făcut la acest mondial, când a intrat în istoria negativă a fotbalului, ci pentru ceea ce a făcut, în general. Ca tehnician lăudat de către Stoichiţă, de exemplu, dar şi de alţii. Este evident că atunci când te laudă o mediocritate, eşti şi tu una! Şi nu doar Stoichiţă l-a prezentat ca pe un as pe Scolari, ci şi alţii, la fel de slabi ca şi Stoichiţă, în domeniile lor, fireşte!

Hai să vedem de ce!

Scolari a câştigat titlul mondial cu Brazilia, în 2002. Dar hai să vedem echipa Braziliei de atunci şi să înţelegem exact faptul că nu trebuie să fii un geniu al antrenoratului să câştigi cu aşa fotbalişti.

1-Marcos; 3-Lucio, 5-Edmilson, 4-Roque Junior; 2-Cafu, 8-Gilberto Silva, 15-Kleberson, 11-Ronaldinho, 6-Roberto Carlos; 9-Ronaldo, 10-Rivaldo

Aşa arăta echipa Braziliei în 2002. Nu se comentează!

Scolari, în schimb, a furat, efectiv, şansa unei generaţii de excepţie a Portugaliei, la Europeanul din 2004, găzduit chiar de lusitani, de a câştiga un titlu continental. Probabil că doar Scolari ar fi putut să piardă meciurile cu Grecia şi în grupă, dar şi în finală, având la dispoziţie fotbalişti fabuloşi. Hai să aruncăm o privire pe naţionala Portugaliei din acel meci cu Grecia:

Ricardo; Miguel (Paulo Ferreira), Ricardo Carvalho, Jorge Andrade, Nuno Valente; Costinha (Rui Costa), Maniche, Deco, Figo; Cristiano Ronaldo,  Pauleta (Nuno Gomes).

Iar nu se prea comentează!

În fine, după ce a fost dat afară de Palmeiras, de bun ce era, evident, acest Felipao a fost numit, ca bonus, probabil, selecţioner al Braziliei. Şi nu i-a luat în lot pe următorii:

Diego Alves (Valencia), Neto (Fiorentina), Filipe Luis şi Miranda (Atletico Madrid), Adriano Correia (Barcelona), Guilherme Siquiera (Benfica), Coutinho şi Lucas Leiva (Liverpool), Sandro (Tottenham), Leandro Castan, Dodo şi Michel Bastos (Roma), Rafinha (Bayern Munchen), Rafael (Manchester United), Lucas Moura şi Alex (PSG), Kaka şi Robinho (AC Milan), Fernando, Douglas Costa sau Luiz Adriano (Şahtior Doneţk), Alexandre Pato (Sau Paulo), respectiv Ronaldinho (Atletico Mineiro).

Evident, nu avea cum să îi ia pe toţi, dar nici să ai în atac doar Fred şi Jo! El şi-a făcut selecţia, dar de vină sunt jucătorii, că nu mai au talent, nu?

Fără a mai detalia alte aspecte din cariera de antrenor al acestui farseur al fotbalului, este clar de ce ODia a ieşit ieri cu frontul pe care-l vedeţi în foto.

Traducerea pare superfluu, dar hai să o amintim: Du-te dracului, Felipao!