Petrolul va avea ultima jumătate a acestei luni plină de partide oficiale, importante pentru obiectivele stabilite. Petroliştii vor juca primul meci oficial din această vară în Europa League, pe Ilie Oană, împotriva învingătoarei din dubla Sioni Bolnisi - Flamurtari Vlore. Apoi vor urma trei  partide consecutive în deplasare. La doar două zile de la debutul oficial, Petrolul va evolua la Cluj, împotriva Universităţii, în Cupa Ligii, pentru ca, după alte patru zile să joace, tot în deplasare, fie în Albania, fie în Georgia, returul din turul II preliminar al Europa League. Va urma debutul în Liga I, tot în deplasare, cu FC Braşov. Mai mult, Petrolul ar putea juca şi al patrulea meci consecutiv în deplasare, pe data de 31 iulie fiind programată prima manşă a turului al III-lea preliminar din Europa League, acolo unde, cel mai probabil, Petrolul va ajunge fără probleme.

Oricum, cert este faptul că în perioada 17-31 iulie Petrolul va juca cinci partide oficiale, ceea ce face ca nu adversarii să fie principala problemă, ci programul în sine, care presupune destul de mult timp pierdut cu deplasările.

Cum Răzvan Lucescu a anunţat că vrea ca echipa să facă o figură frumoasă în toate competiţiile, esenţială va fi gestionarea momentelor dintre partide, recuperarea jucătorilor fiind prioritară, mai ales că temperaturile vor fi ridicate în ultima jumătate a acestei luni!