Într-un amplu interviu acordat siteului stiripesurse.ro., seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus s-a referit la actuala situaţie din PNL, dar şi la mişcările fostului premier Tăriceanu.

Referindu-se la fostul premier liberal, Quintus a declarat :Pentru mine nu este o surpriză. Dacă vreţi, a fost o tristă surpriză care m-a amărât mult: greşelile repetate ale omului al cărui preşedinte am fost opt ani, al cărui vicepreşedinte am fost patru ani, deci cu care am colaborat 12 ani strânşi şi eficient aş spune în multe cazuri. Greşelile acestui om, prieten al meu, s-au repetat. În primul rând, a demisionat din PNL fără un motiv suficient, că -a desfăcut USL. Nu pe toată lumea a mulţumit treaba asta, eu am şi declarat că dacă aş fi fost preşedintele partidului în perioada aceea aş fi încercat să găsesc nişte soluţii, care se puteau găsi. Este adevărat, cu nişte parteneri care au ştiut să îşi tragă partea lor. El a demisionat şi imediat ce a demisionat s-a alăturat unor adversari ai noştri, care se numesc PSD. Nu numai că s-a alăturat un joc şi a primit ca 30 de arginţi, preşedinţia Senatului României.”

„ Poate Iuda a fost reconsiderat şi s-a sinucis din marele regret pentru gestul pe care l-a făcut. În orice caz, Tăriceanu a primit, aşa cum Halep a primit tava aia de argint total meritat, Tăriceanu a primit preşedinţia Senatului pe o tavă de argint total nemeritat, în raport cu Halep. Toate acestea, mie, ca prieten al lui şi ca vechi colaborator nu-mi pică bine deloc. El a mai făcut o ieşire din PNL, atunci când s-a înfiinţat PNL-AT (PNL - Aripa Tânără înfiinţat în iulie 1990 n.r.) împreună cu alţi câţiva tineri. Mă rog, era o mişcare de protest împotriva bătrânilor din partid, care mai erau, că nu prea mai erau. Ce e deranjant acum, este că după demisie, ca să revină în partid, s-a înscris la Satu Mare, încâlcând prevederile clare ale Statutului , acolo unde întreaga noastră conducere liberală se dăduse peste cap într-o operaţiune urâtă a PSD, care l-a racolat pe candidatul nostru la parţiale şi el a candidat în numele lor, cu sprijinul liberalului Tăriceanu, care s-a înscris acolo. În mod regulamentar, că văd şi astăzi că spune prin ziare că se socoteşte membru al PNL. După ce a demisionat, demisia este un act unilateral, pe care nu putea să i-o conteste nimeni, el şi-a pierdut calitatea de fost preşedinte al PNL, pe care nu şi-a redobândit-o în mod statutar. Nu este membru al PNL!” a subliniat seniorul liberal.