Pe listele Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC se regăsesc 11 economişti şi tot atâţia ingineri. Dintre candidaţi, nouă sunt în prezent membri ai Parlamentului European, iar patru sunt membri în Parlamentul României.

În listele alianţei pentru scrutinul din 25 mai este înscris un şef de cabinet adjunct, un secretar de stat, un vicepreşedinte de consiliu judeţean, un consilier general, un consilier parlamentar şi un subsecretar de stat.

Printre candidaţi se mai află un politolog, cadru universitar, şi un jurnalist, viceprimar de municipiu, un economist şi un inginer pensionar, un medic rezident şi un consilier juridic care îşi desfăşoară activitatea ca mediator.

Pe listă se află şi artistul Damian Drăghici, fost senator.

Partidul Democrat Liberal are înscrişi în liste şapte jurişti şi zece ingineri. Dintre candidaţii PDL, patru sunt membri PE şi candidează pentru un nou mandat.

În listele PDL se găsesc, de asemenea, un medic veterinar, consilier parlamentar, cinci primari, dintre care unul medic primar şi unul politolog, un inginer economist care lucrează ca mediator, un consilier judeţean, un consilier local la sectorul 3, un consilier de profesie sociolog, un director de ziar, de profesie inginer.

Liberalii au în lista de candidaţi nouă jurişti, opt economişti, patru ingineri şi tot atâţia medici. Printre candidaţii PNL se numără patru eurodeputaţi şi un senator.

Pe lista PNL figurează un inspector DSVSA, un inspector de specialitate la ASF, primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, un vicepreşedintele al CJ Alba, un consilier local, un director de Cabinet al preşedintelui CJ Ilfov, un primar şi un preşedintele director general al CJAS Vaslui.

Mai candidează pentru un mandat de europarlamentar din partea PNL un consilier parlamentar regizor de film, un politolog, cenzor al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România şi un filolog.

Din partea UDMR, s-au înscris pentru un mandat de eurodeputat şapte economişti, patru jurişti şi şapte ingineri. Doi dintre candidaţi sunt europarlamentari, dintre care unul este preot, Sogor Csaba.

De asemenea, pe lista UDMR se regăsesc un jurnalist, asistent parlamentar, doi primari, un politolog consilier, un profesor pensionar, un student referent şi un medic veterinar expert.

În listele Uniunii s-au mai înscris un artist coordonator birou marketing, un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, un inspector şcolar, un asistent relaţii publice şi comunicare şi un istoric consilier.

Din partea PMP, candidează pentru un loc în Parlamentul European patru economişti şi şapte jurişti, lista fiind deschisă de un membru PE, doctor în ştiinţe politice.

Pe listă se mai găsesc un diplomat, un manager în turism, un inginer chimist cercetător, un jurist antrenor de tenis, un geograf biolog cercetător, un inginer horticultor expert independent.

Pe listele PMP mai figurează un primar de comună, un „jurist judecător”, un constructor şef formaţie rurală Zalău la SC Compania de apă Someş şi trei studente.

Partidul Noua Republică are în listele de candidaţi şapte economişti, cinci ingineri, doi politologi, un pictor profesor, un biochimist, un filozof, un liber profesionist manager şi un electrician administrator.

PNŢCD propune pentru alegerile europarlamentare 11 ingineri, şase economişti şi cinci jurişti. Pe lista PNŢCD se află un eurodeputat.

Din partea acestei formaţiuni mai candidează un filozof director general, un inginer horticultor, un istoric şef serviciu turism PMB, un medic chirurg, un arhitect, un inginer fermier, un ofiţer de pompieri, un medic veterinar, un medic fără ocupaţie, un ecolog şi un psiholog liber profesionist.

PPDD are în lista de candidaţi pentru Parlamentul European, printre alţii, un inginer-jurnalist, un psihosociolog, un economist director de producţie, un jurnalist consilier parlamentar, un inginer antrenor şi un ofiţer pensionar. Pe lista PPDD se află patru deputaţi, un consilier local la sectorul 2 şi un consilier judeţean.

Un alt partid care vrea să îşi trimită reprezentanţi în Parlamentul European, Partidul Dreptăţii Sociale, propune în lista de candidaţi un inginer-psiholog, un preşedinte asociaţie nonprofit, un profesor universitar, doi economişti pensionari, un economist jurist, un impiegat de mişcare, un inginer şef de siloz, un arheolog, un funcţionar bancar, un lucrător comercial, un tehnician şef de tură şi un student fotograf.

Lista PRM este deschisă cu Corneliu Vadim Tudor, scriitor, urmat de un artist liric administrator, doi tehnicieni, doi economişti, dintre care unul fără ocupaţie, doi jurişti, trei ingineri, un cadru militar şi un profesor pensionari, un teolog funcţionar administrativ, un inginer agronom, un „oficiant urban”, un muzician artist liric şi un electromecanic conducător auto.

În listele Partidului Ecologist Român pentru europarlamentare s-au înscris 12 economişti şi patru jurişti, lista fiind deschisă de realizatorul TV Radu Moraru, de profesie sociolog.

Din partea acestui partid mai candidează un electromecanic director general, un constructor preşedinte de asociaţie, o jurnalistă pensionară, un profesor de istorie scriitor, un economist şi un tehnician veterinar pensionari, trei studenţi, un tehnician operator maşini multiplicare, un operator chimist, un asistent de producţie şi, pe ultimul loc, un barman.

Alianţa Naţională a Agricultorilor intră în alegeri cu zece ingineri, doi studenţi, trei masteranzi, un şef serviciu APIA, un economist, un inginer şi un pilot, ambii pensionari, un electrician agent de asigurări, un inginer agronom, un pensionar, un geograf specialist raportare, un inginer horticultor fermier, un medic rezident şi un inginer agricultor.

Forţa Civică intră în competiţia pentru alegerile europarlamentare cu şapte ingineri, nouă economişti şi nouă jurişti, primul loc pe listă fiind ocupat de profesorul universitar Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta este urmat de un inginer pensionar, un analist politic, doi jurnalişti. Şase candidaţi sunt cadre didactice, pe liste figurând şi trei medici, dintre care unul medic legist.

Partidul Verde propune pentru scrutinul din 25 mai 12 ingineri, opt economişti, un jurnalist profesor universitar, un specialist în ecologie şi mediu, un tehnician consilier parlamentar, un fizician profesor şi informatician, un silvicultor cercetator ştiinţific, dar şi o casieră, un inginer mecanic, asistent de vânzări, doi studenţi, un electrician, un şofer, un contabil pensionar, un brutar şi un frigotehnist.

Partidul Alternativa Socialistă are în liste 13 cadre didactice, un pensionar, un lucrător la protecţia animalelor, un operator PC, un cameraman, un lector filmare profesională, un istoric director general, un consilier reintegrare şef staţie Lukoil, trei studenţi, dintre care unul lucrător comercial.

Printre candidaţii PAS figurează un "tehnician dentar mânuitor valori", un economist operator PC, un psiholog şi patru pensionari, un ofiţer MApN, un economist, un jurist şi un inginer.