Victor Ponta a vorbit la România TV şi despre posibila mobilizare a rezerviştilor în contextul tensiunilor din Ucraina. Acesta a dat exemplu unitatea militară din Lugoj unde a făcut armata şi unde, din informaţiile sale, ar fi blocuri ANL. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa, scrie redesteptarea.ro

"Asta e o nebunie cu rezerviştii. (…) Eu nu ştiu unde pot fi concentrat pentru că la unitatea la care am făcut eu armata – 01140 de la Lugoj -, acum sunt blocuri ANL. (…) Suntem în anul 2014, capacitatea militară nu înseamnă să aduci nişte recruţi în unităţi care nu mai există, să le dai un Kalaşnikov în mână (…) Capacitatea militară înseamnă ceea ce guvernul pe care îl conduc a făcut. (…) România nu este în pericol, niciun cetăţean român nu e în pericol", a spus premierul la România TV.

În realitate, unitatea funcţionează în cadru restrâns, iar blocurile despre care vorbeşte premierul sunt doar pe hârtie. Conform unui protocol semnat în 2010 între Primăria Lugoj şi Ministerul Apărării, Primăria se obligă să transforme în termen de şapte ani blocul existent (MApN 2 ) în bloc de locuinţe, iar în spatele acestuia urma să fie construit şi un bloc ANL nou. Angajaţii unităţii militare trebuieau să primească locuinţe în cele două blocuri după cum urmează: 30 de apartamente din blocul existent şi 20 de locuinţe din noul bloc ANL.