Liderii Partidului Mişcarea Populară au fost şi la Ploieşti în frunte cu Elena Udrea, care deşi nu are nicio funcţie de conducere în această formaţiune, a fost centrul atenţiei.

Pe masa din sediul PMP nu a lipsit cunoscutul coş cu mere verzi, (simbolul partidului) iar într-o bibliotecă din margine puteau fi văzute mai multe exemplare ale unei cărţi semnate de Cristian Preda: „Opţiuni politice ale unui european“.

Întâlnirea cu presa a fost mai mult o prezentare a candidaţilor pentru Europarlamentare, (Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu), dar şi un prilej, după multă vreme, pentru senatorul şi fostul primar, Andrei Volosevici de a mai vorbi despre administraţia Bădescu.

Elena Udrea a mai a vorbit despre Ponta, despre PSD, despre baronii locali care sunt acum „scuturaţi de corupţie“, oferind exemplul local, cel mai îndemână, legat de familia Cosma.

Restul discursului s-a referit la realizările sale la conducerea ministerului dezvoltării şi turismului, amintind în treacăt şi de Sala Sporturilor Olimpia care a fost începută sub mandatul acesteia la Ministerul Dezvoltării.

Cristian Preda a declarat că formaţiunea „mărului“ (simbolul partidului) este un vârf de lance al anticorupţiei. „Noi suntem cruciaţii luptei anti-corupţie“, a spus acesta. Preda a  enumerat obiectivele pe care le vor avea candidaţii PMP în Parlamentul European: o economie europeană solidă cu oportunităţi de locuri de muncă pentru români, consolidarea relaţiilor cu NATO/SUA şi o atitudine mai dură faţă de Rusia.

Momentul interesant al întâlnirii l-a reprezentat intervenţia lui Andrei Volosevici, fost primar, actual senator. Poate chiar prima ieşire în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a pierdut alegerile pentru primărie din 2012.

Andrei Volosevici a ţinut să critice politica administrativă a primarului Bădescu, în ceea ce priveşte Sala Sporturilor Olimpia, cumpărarea de imobile, proiectul spitalului de pediatrie, scumpirea gigacaloriei şi proiectele de reabilitare a tramvaielor: „101 şi 102, proiectele lui Bădescu ? Pe bune ?!“, a exclamat acesta.

„Susţin totuşi modificarea contractului cu Apa Nova prin care să se permită efectuarea de investiţii în scopul realizării reţelei de apă/canal“, a precizat Volosevici.

Cum conferinţa de presă nu a avut o temă anume, fiecare lider politic vorbind despre ceea ce îl  frământa, la final, nimeni nu putut enunţa o concluzie ori un mesaj.

Mai interesantă a fost şedinţa foto prin care Elena Udrea s-a pozat cu toţi membrii PMP prezenţi la conferinţă.