Se pare că nu va fi nicio problemă în următoarele câteva ore în a afla cu siguranţă acest lucru. Cotit în mod sinistru de la doctrina liberală atât timp cât liberalii au trecut în opoziţie, Calin Popescu Tariceanu a declarat că va accepta sprijinul PSD pentru a ocupa funcţia de şef al Senatului României, rămasă vacanţă prin demisia lui Crin Antonescu. La acest moment nu se cunoaşte cu exactitate care este poziţia şi orientarea politică a lui Calin Popescu Tariceanu, cu excepţia apetenţei pentru funcţii, indiferent de sponsor. Iar poziţia de al doilea om în stat nu este chiar o ciosvârtă la care să nu te uiţi.

Votul pentru alegerea unui nou preşedinte al Senatului va avea loc azi, după ora 16.00, când plenul va vota un nou preşedinte după demisia intempestivă de săptămâna trecută a fostului preşedinte Crin Antonescu.

Un vot formal se va da şi în BPN al PSD care vor anunţa că vor susţine un liberal la conducerea Senatului. Că Tariceanu nu mai face parte din PNL, singurul partid liberal participant la alegerile parlamentare din 2012, asta este o cu totul altă problemă care nu interesează pe nimeni.
Potrivit infomatiilor stiripesurse.ro, PNL va prezenta un candidat în persoana senatorului Teodor Atanasiu care dacă va pierde cursa va ocupa o funcţie de vicepreşedinte al Senatului care revine PNL conform algoritmului de împărţire a funcţiilor.