Delegaţia PSD, condusă de preşedintele Liviu Dragnea, a avut a doua serie de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Dragnea spune că l-a propus pe Liviu Voinea ca premier. PSD a anunţat că preşedintele nu va mai face o a treia rundă de consultări şi că, probabil, marţi va anunţa numele noului premier.

”I-am prezentat preşedintelui Klaus Iohannis un pachet de obiective şi priorităţi pentru viitorul guvern. Vrem bugetul de stat cât mai repede în Parlament. Am prezentat propuneri în detaliu. Vrem un guvern şi un premier care să asigure creşterea economică promisă. Liviu Voinea împlineşte atât criteriile de integritate, cât şi pe cele de expertiză. Mugur Isărescu m-a asigurat că dacă Liviu Voinea va fi nominalizat va avea tot sprijinul BNR.

Preşedintele a prezentat un set de principii şi obiective pe care le susţine, le susţinem şi noi şi ni le asumăm. Am avut o şedinţă de coaliţie cu colegii de la UNPR şi ALDE, nu au respins propunerea noastră pentru funcţia de premier. Sperăm că această coaliţie va funcţiona şi vom avea majoritate în Parlament.

Un premier şi un Guvern care să aibă un mandat limitat, un mandat foarte clar şi precis şi care să asigure că cele două runde de alegeri, locale şi parlamentare, se vor desfăşura în condiţii corecte, în aşa fel încât în România să nu fie incidente în ceea ce priveşte cele două procese

Preşedintele a spus că i se pare o propunere rezonabilă cea a lui Liviu Voinea. A spus că două runde de consultări sunt suficiente, iar mâine, după ce termină consultările, va face nominalizarea. Aşa e şi firesc.

Cred că am făcut o propunere bună şi sper ca preşedintele să se aplece cu atenţie asupra acestei propuneri.”, a spus Liviu Dragnea la ieşirea de la Palatul Cotroceni.