Crin Antonescu, preşedintele Senatului, a afirmat, joi seară, la Ploieşti, că nu are motive să demisioneze din funcţia de la Senat, dar, dacă vreuna dintre formaţiunile care l-au propus pentru această funcţie îi va cere acest lucru, atunci va renunţa fără probleme la preşedinţia Senatului.

"Eu nu am, repet, vreun motiv să demisionez din funcţia de la Senat. Dacă PSD, că aţi vorbit pe şleau, spune: «dom'le, noi, împreună cu PNL, v-am propus şi aşa aţi devenit preşedinte al Senatului, noi acum vă cerem să demisionaţi», nu o să fac ca domnul Mircea Geoană, să fug de acolo, să mă duc în birou, ei să încerce să mă prindă, să mă aducă iar… Deci, suntem oameni serioşi. Dacă PSD sau PNL, unul din cele două partide care m-au propus o cere, am dat-o imediat şi facem alte alegeri sau ce facem acolo. Dar nu vreau să-mi dau demisia pentru că asta înseamnă altceva, o demisie", a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat că, în situaţia în care PSD îi va cere să demisioneze, nu îi va solicita lui Victor Ponta demisia din funcţia de premier, deşi Ponta a fost propus şi susţinut de PNL pentru a obţine şefia Guvernului.

"Bineînţeles că nu le voi cere în această situaţie domnilor de la PSD, care acum altă grijă n-au, să fi aplicat cu aceeaşi măsură la domnul Ponta, pentru că şi domnul Ponta este prim-ministru în urma unei înţelegeri făcute cu Partidul Naţional Liberal, iar în momentul în care ei spun: «dom'le, ar trebui să demisionezi pentru că noi nu te mai susţinem», păi nici noi nu-l mai susţinem pe domnul Ponta. Da? Eu nu fac chestiunea asta pentru că după aceea încep să plângă că trebuie să meargă la Băsescu şi asta nu mai suport", a mai spus Antonescu.