Liderul liberal Crin Antonescu, a afirmat, vineri, la Constanţa, că alegerile europarlamentare reprezintă un examen major pentru partidul său.

”În aceste întâlniri la care am participat, la Bacău, Prahova şi săptămâna viitoare la Vâlcea, e vorba de situaţia politică, mai ales de discuţii care ţin de pregătirea şi organizarea perioadei următoare, mai ales pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare”, a afirmat Antonescu.

”PNL nu are probleme speciale în a se adapta la situaţia sa actuală de partid de opoziţie. A fost un moment delicat, am discutat destul înainte de a se întâmpla ce s-a întâmplat. Nu e vorba de eforturi pe care conducerile locale sau cea naţională pe care le-ar face de a convinge oameni să nu plece. E un moment în care ne rearanjăm tacticile şi strategiile, ne reorganizăm, ne regrupăm. Putem face faţă situaţiei actuale”, a precizat liderul liberal.

”Avem subiecte imediate importante: avem un nou Guvern într-o situaţie constituţională încă neclară, avem decizii de luat şi la nivel parlamentar. Sunt importante şi discuţiile despre ceea ce urmează până la alegerile europarlamentare. (Alegerile europarlamentare) sunt un exam major cu încărcătură mult mai mare decât le-au avut altădată acest tip de alegeri. În scena politică din România aceste alegeri au şi alte semnificaţii şi consecinţe care ţin de alegerile prezidenţiale din acest an”, a arătat Crin Antonescu.

Sursa video: B1TV