Europarlamentarul Daciana Sârbu crede că atitudinea britanicilor faţă de români este „o chestiune de campanie electorală” şi consideră că „asaltul media” în această problemă ar trebui să înceteze.

„Este cazul să se oprească acest asalt media în primul rând pentru că, din păcate, prin media se transmit aceste mesaje xenofobe şi care încurajează ura, până la urmă, că românii muncesc deja în Marea Britanie şi că oricum s-au făcut sondaje şi la nivelul ţării şi acolo şi nu e Marea Britanie ţara în care îşi doresc toţi să ajungă să muncească. Oricum Marea Britanie stă mult mai prost decât România în ceea ce priveşte nivelul şomajului şi creşterea economică”, a spus europarlamentarul PSD.

Soţia premierului Ponta a mai spus că au existat atât acţiuni ale ministerului de Externe, dar şi ale europarlamentarilor împotriva atitudinii britanicilor.

„Europarlamentarii PSD au avut nenumărate ieşiri pe această temă, am trimis scrisori către Guvernul britanic şi, din câte ştiu, mai urmează din ianuarie acţiuni cu europarlamentarii britanici în Marea Britanie. Sigur că e o chestiune de campanie electorală. Indiferent cât am face noi, până la urmă interesele lor politice sunt evidente”, a mai afirmat Daciana Sârbu.

Europarlamentarii Daciana Sârbu, Corina Creţu şi Claudiu Ciprian Tănăsescu au participat sâmbătă la Ploieşti la lansarea proiectului „Te iubeşte,mama”, un program destinat copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate. După lansarea proiectului, europarlamentarii au mers cu daruri la copiii din Centrul Cireşarii.