Vicepreşedintele PNL Mircea Roşca consideră că iminenta rupere a Uniunii Social Liberale nu poate fi surprinzătoare în condiţiile în care premierul Victor Ponta a demarat această acţiune încă din urmă cu un an de zile.

„Pe principiul gura păcătosului adevăr grăieşte, Victor Ponta anunţă acum ceea ce ştiam din urmă cu un an de zile, şi anume că intenţionează să rupă alianţa cu PNL şi să înlocuiască USL cu USD şi să aibă un candidat propriu la prezidenţiale.

Dacă mai întâi şi-a trimis infanteria la atac, reprezentată de politicieni fără notorietate, care să trâmbiţeze dizolvarea proiectului USL, premierul Ponta şi-a trimis apoi la atac cavaleria de baroni şi lideri PSD-işti care au tot atacat stabilitatea Uniunii Social Liberale.

În sfârşit, în urma recentelor declaraţii ale preşedintelui PSD, ajuns premier cu sprijinul nostru, al liberalilor, Victor Ponta nu se mai ascunde în spatele ostaşilor săi şi are curajul să confirme, fără disimulări, planul pe care l-a urzit de atâta vreme, când a înţeles că PNL nu poate fi comandat aşa cum şi-ar fi dorit domnia sa.

Trimiterea PNL în Opoziţie şi implicit candidatura preşedintelui PNL la Preşedinţia României din această poziţie reprezintă, fără niciun fel de îndoială, o încălcare gravă a voinţei electoratului, care a decis, în 2012, că USL înseamnă PSD şi PNL, nu PSD şi alte formaţiuni minuscule pe care Victor Ponta şi le-a anexat pe parcursul parteneriatului oficial cu liberalii.

În timp ce Partidul Naţional Liberal şi preşedintele Crin Antonescu făceau eforturi pentru funcţionarea USL, fiind interesaţi de buna guvernare şi mai puţin de proiectul unei candidaturii la Preşedinţia României, Victor Ponta plănuia distrugerea acestei structuri solide - USL. Este cu atât mai dramatic cu cât de la Palatul Victoria Victor Ponta pleda public pentru unitatea USL, în vreme ce urzea în laboratoarele PSD planul de scoatere a PNL de la guvernare şi participarea la alegerile prezidenţiale cu un alt candidat decât cel asumat în faţa cetăţenilor", a afirmat vicepreşedintele liberal Mircea Roşca.