Senatorul Daniel Savu a anunţat, într-o postare pe blogul personal, că i-a solicitat premierului Victor Ponta, demisia ministrului Justiţiei, prahoveanul Robert Cazanciuc. Solicitarea a fost adresată în cadrul Comitetului Executiv al partidului şi a fost susţinută de foarte mulţi lideri de filiale judeţene. "Pot să vă spun că nu îmi amintesc ca vreun ministru dintr-un guvern PSD să fi întrunit pentru prestaţia sa politică, într-o asemenea măsură, votul negativ şi lipsa de susţinere din partea liderilor din ţară ai partidului.", scrie Daniel Savu.

"Se impune precizarea că această atitudine nu a fost şi nu este în niciun caz o reacţie de protecţie pentru Victor Ponta. Cererea de demitere a ministrului Justiţiei nu are nicio legatură directă sau indirectă cu subiectele zilei şi nici nu reprezintă un atac la justiţie, pentru că nu ministrul este cel care face justiţie în România! Celor interesaţi să transforme acest gest politic într-o tentativă de blocaj faţă de dosare le spun să găsească alte elemente de propagandă. Nu este cazul cu Robert Cazanciuc! Liderii PSD consideră că ministrul Justiţiei, la început tehnocrat, acum membru PSD, ne-a pus pe toţi într-o situaţie defensivă prin lipsa de reacţie în faţa abuzurilor la care am asistat.

Daca vreţi o exprimare mai directă, liderii PSD, cei mai mulţi dintre ei, au cerut demisia ministrului Justiţiei pentru că nu a spus nimic în cazul Rarinca (iar această lipsă de atitudine nu se încadrează în valorile social-democrate), pentru că alţi lideri ai partidului au fost nevoiţi să dea explicaţii în locul lui, pentru că nu a folosit pârghiile legale pe care le are la dispoziţie prin competenţele funcţiei, pentru a explica de ce dosarele de corupţie sunt tratate discreţionar, după criterii politice. Şi mai ales pentru că a tolerat această stare de fapt, profund incorectă !", a mai scris senatorul social democrat. Savu a vorbit despre solicitarea sa şi în cadrul unui talk show la Antena 3.

Senatorul Daniel Savu este preşedintele interimar al PSD Prahova, fiind unul dintre cei mai vocali parlamentari social democraţi din acest mandat. Este la al treilea mandat de parlamentar.